Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2005 02:09

P.Karşıyaka-F.Bahçe

BASKETBOLDA
play-off’ta bugün tek maç oynanacak. İstanbul’da oynanan 2 maçı da kazanan Fenerbahçe, İzmir’e Karşıyaka’nın konuğu olacak. Atatürk Salonu’ndaki maç saat 19.00’da başlayacak.

F.Bahçe’ye para cezası

BASKETBOL
Federasyonu Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ve Pınar Karşıyaka kulüplerine para cezası verdi. Kurul, Bursa’da oynanan Ülker-P.Karşıyaka Türkiye Kupası final maçında iki takım taraftarlarının kural ve teamüllere aykırı davranışları nedeniyle, Pınar Karşıyaka Kulübü Basketbol Şubesi’ne 750 YTL para cezası, küfürlü tezahürat nedeniyle ise her iki kulübe ihtar cezası verdi. Kurul ayrıca, Caferağa Spor Salonu’nda oynanan Fenerbahçe-Erdemirspor TBBL play-off müsabakası sırasında Fenerbahçe taraftarlarının kural ve teamüllere aykırı davranışları nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şubesi’ne ihtar ve bin 500 YTL para cezası verdi.

Denizli’li Pas tarih yazdı

MUSTAFA Denizli’
nin teknik direktörlüğe getirilmesiyle büyük bir değişim yaşayan PAS, hedeflediği Asya şampiyonluğuna emin adımlarla ilerliyor. İran temsilcisi, Frank ve Ronald de Boer kardeşler ile Brezilyalı Sonny Anderson’u kadrosunda bulunduran Katar’ın Al Rayyan takımını 2-1 mağlup edip, çeyrek finale yükseldi.

Avantaj Miami’de

NBA
’de Miami Heat, sahasında Washington Wizards’ı 108-91’lik skorla geçerek seride durumu 2-0’a getirip, avantaj yakaladı. Sahaya çıkan ilk 5 oyuncusunun da çift haneli rakamlara ulaştığı Miami’de, 31 sayı, 15 asist ve 7 ribauntla ‘double double’ yapan Dwyane Wade, gecenin en başarılı ismi oldu. San Antonio Spurs de sahasında Seattle Supersonics’i 108-91 yenerek, seride 2-0 öne geçti. Spurs’te Emanuel Ginobili 28 sayı, 4 asist ve 2 ribauntla bir oyun çıkardı.

Gençlerimiz finale çıktı

23.
Avrupa 17 Yaş Altı B Gençler Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, Hırvatistan’ı 3-1 yenip, finale çıktı. İtalya’nın Cascina kentinde süren şampiyonada dün, Hırvatistan ile yarı final mücadelesine çıkan Genç Milli Takım’ı, rakibini Özgürcan (2) ve Murat’ın golleriyle devirdi. Ay yıldızlılar, İtalya-Hollanda maçının galibiyle 14 Mayıs’ta finalde karşılaşacak.

Tatar, son 4’e kaldı

NORVEÇ’
in Tonsberg kentinde süren Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası’nda dün ringe çıkan sporcularımızdan Gülsüm Tatar ile Kıymet Karpuzoğlu yarı finale yükseldi. Tatar, 60 kiloda Macar, Karpuzoğlu da İrlandalı rakibini yenip, bronz madalyayı garantiledi.

Horse Show-2 Adana'da

BİNİCİLİK Federasyonu ile Adana Atlı Spor Kulübü'nün düzenleyeceği ‘Uluslararası Adana Horse Show-2 2005’ yarışmasının 20-22 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörgey, potansiyelin var olmasına karşın bugüne kadar binicilik sporuna gereken önemin verilip tanıtımının tam olarak yapılamadığını belirtti.

İstanbulspor-Beşiktaş maçı İzmit’te yapılacak

İSTANBULSPOR
ile Beşiktaş arasında oynanacak Birinci Süper Lig maçı, sarı siyahlılara verilen bir maçlık saha kapatma cezası nedeniyle İzmit'e alındı. İzmit İsmetpaşa Stadı'nda 15 Mayıs Pazar günü yapılacak karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak.

Sporda kalite sempozyumu yapılıyor

KALİTE
Derneği'nin (KalDer), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) işbirliğiyle düzenleyeceği 2. Sporda Kalite Sempozyumu bugün İstanbul'da yapılacak. Olimpiyatevi'nde, ‘Etik Rekabet ve Başarı’ temasıyla düzenlenecek sempozyuma İtalyan hakem Pierluigi Collina, A Milli Basketbol Takımı Kaptanı İbrahim Kutluay, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Dr.Levent Bıçakcı, G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım konuşmacı olarak katılacak.

Alanya plajında voleybol mesaisi

NESTEA
Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası'nın ilk ayağı, Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Damlataş Plajı'nda başladı. Alanya'da 5 gün sürecek müsabakalarda Türkiye, İsveç, Norveç, Almanya, İsviçre, Fransa, İspanya, Yunanistan, Ukranya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Rusya'dan 32 bayan ve 32 erkek takım mücadele edecek. Bugün başlayacak ana tablo maçlarında ise 16 bayan, 16 erkek takımı karşılaşacak.

Mavikupa Bahçeşehir'in

8. Mavikupa Üniversitelerarası Basketbol Şenliği'nde, birinciliği Bahçeşehir Üniversitesi kazandı. Mavi Jeans'in sponsorluğunda gerçekleştirilen şenliğin final maçı, Bahçeşehir ve Ankara Üniversitesi takımları arasında BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde oynandı. Rakibini 85-62 yenerek birinci olan Bahçeşehir Üniversitesi, Polonya'nın Gorzow kentinde 28 Haziran'da başlayacak Avrupa Üniversiteler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı. Bu arada, karşılaşma öncesi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. 3 sayı yarışmasında Ankara Üniversitesi'nden Serkan Beşer, smaç yarışmasında da Gazi Üniversitesi'nden Serdar Güngör 1. oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!