Güreşte kural değişikliği beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Güreşte kural değişikliği beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 11:14

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, Londra'da yapılacak olimpiyatlara kadar güreşte herhangi bir kural değişikliği olmayacağını, ancak olimpiyatlardan sonra bunun düşünülebileceğini söyledi.

Martinetti, Avrupa Güreş Şampiyonası'na 43 ülkeden 400'ün üzerinde sporcunun katıldığını, olimpiyatlar öncesinde yapılan en önemli turnuvalardan birisi olduğu için de ülkelerin takımlarının son durumu yakından görme imkanı bulduğunu belirtti. Şampiyonaya olan ilginin kendisini memnun ettiğini vurgulayan Martinetti, sporcuların uyguladığı tekniklerin de doyurucu olduğunu dile getirdi.

FILA olarak olimpiyatlara kadar kural değişikliği yapmayı düşünmediklerini belirten Martinetti, “Belki olimpiyatlardan sonra kural değişikliği yaparız. Sporcular müsabakaların başında pek girişken olmuyor. Aktiviteyi artırmak ve daha girişken olunması için bir şeyler yapabiliriz. Bunun için olimpiyat oyunları sonrası, yönetim kurulumuz başta olmak üzere, diğer tüm FILA departmanlarında görev alan kişi ve kuruluşlarla bir değerlendirme yapılacak, oluşacak kanılara göre kural değişikliği yapılması ya da yapılmaması yönünde karar alınacak” dedi.

Martinetti, seyircinin salonlara çekilmesi için sporculara büyük görevler düştüğünü savunarak, şöyle devam etti:
“Bence ilgiyi artırmanın anahtarı daha saldırgan güreşmekte. Böyle olursa daha fazla seyirci gelir. Mesela bazı kimseler maçların 10 dakika olmasını isteyebilir, o zaman daha fazla seyirci gelir ama bu imkansız. Çünkü, öyle olursa burada 12 saat kalabilirsiniz. Bence 2'şer dakikadan oluşan 3 devre uygulaması seyirciler için çok iyi. Müsabakalarda erken sayı alınırsa o müsabaka daha fazla ilgi çeker. Futbol dışında diğer sporlara baktığınızda seyirci sayısını az olduğunu düşünmüyorum. Bazı ülkelerde güreşe ilgi gösterilmiyor olabilir ama diğer spor dalları için de bu geçerli.”

Güreşin patronu, şampiyonalarda sık sık sakatlıkların yaşanmaması için ise sporcuların daha profesyonel olmalarını istedi.

Martinetti, Türkiye'nin bir güreş ülkesi olduğuna işaret ederek, bunun dünya güreşi ve FILA açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Bu bağlamda Türkiye Güreş Federasyonu'nun çalışmalarını yakından takip etiğini ve beğendiğini belirten Martinetti, şunları kaydetti:
“Türkiye'deki her organizasyona katılmaya çalıştım, katıldığım her organizasyondan da büyük keyif aldım. Güreş Federasyonu başarılı çalışmalara imza atıyor. FILA'nın çalışmalarına da katkı veriyor. Geçen yıl İstanbul'da Dünya Şampiyonasını başarılı bir şekilde düzenledi. Federasyon Başkanı Bekir Çeker çok eski arkadaşım. Federasyonun çalışmalarını desteklemeye devam edeceğim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!