Gurbette süper derbi

Güncelleme Tarihi:

Gurbette süper derbi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2006 00:00

Galatasaray ile Beşiktaş, Futbol Federasyonu’nun ilk kez düzenlediği Süper Kupa maçında karşılaşacak. Frankfurt’ta TSİ 20.30’da başlayacak maç Show TV’den naklen yayınlanacak.

G.SARAY ile Beşiktaş, sezonun ilk kupasını kazanmak için bugün Almanya’da karşı karşıya gelecek. Geride kalan sezonda Turkcell Süper Ligi şampiyonluğunu elde eden sarı kırmızılılar ile Fortis Türkiye Kupası’nı müzesine götüren siyah beyazlılar, Futbol Federasyonu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği Süper Kupa maçında karşılaşacak. Frankfurt’ta 47 bin seyirci kapasiteli Commerzbank Arena’da TSİ 20.30’da başlayacak ve Show TV’den naklen yayınlanacak maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Demirlek yönetecek. Demirlek’in yardımcılıklarını Cemal Gemici ile Erhan Sönmez yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Çetin Sarıgül. Galatasaray’da, sakatlıkları bulunan Ümit Karan, Orhan, Hasan Kabze, Yalçın ve yeni transfer Carrusca bugünkü maçta forma giyemeyecekler. Beşiktaş’ta ise cezalı Burak yok.

Cimbom 109-99 önde

EZELİ rakipler Beşiktaş ile G.Saray bugün Almanya’da yapacakları Süper Kupa maçıyla birlikte 315. kez karşı karşıya gelecek. 82 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 314 maçın 109’unu Galatasaray, 99’unu Beşiktaş kazanırken, 106 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı kırmızılıların toplam 441 golüne, siyah beyazlılar 418 golle karşılık verdi.

Cumhurbaşkanlığı idi Süper Kupa oldu

1966-1998 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında düzenlenen organizasyon, federasyon eski yöneticisi Serdar Güzelaydın’ın önerisiyle bu yıldan itibaren Süper Kupa adıyla tekrar düzenleniyor. Kupayı G.Saray 10, Beşiktaş ve Trabzonspor 7’şer, Fenerbahçe 6, Ankaragücü, Eskişehirspor ve Göztepe’de 1’er kez müzelerine götürdü.

G.SARAY

Mondragon

Cihan

Tolga

Song

Ergün

Hasan Şaş

Mehmet

İliç

Sabri

H. Şükür

Necati

BEŞİKTAŞ

Runje

Gökhan Zan

Koray

İ. Toraman

Fahri

İ. Üzülmez

Kleberson

Delgado

İ.Akın

G. Güleç

Nobre
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!