Güneş Sigorta yelkende oyunu gerçek yaptı

Güncelleme Tarihi:

Güneş Sigorta yelkende oyunu gerçek yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 16:58

Yelkenciliği “kurumsal bir iç iletişim aracı” olarak gören ve tamamı şirket çalışanlarından oluşan takımı ile iddialı bir ekip kuran Güneş Sigorta, bu kez “dışa” açıldı.

Haberin Devamı

turksail.com'un haberine göre, Facebook platformunda başlattığı sanal yelken oyununda başarılı olan 7 kişiye yelken eğitimi aldırdı ve içlerinden en iyisini yelken takımına “yeni üye” olarak seçti.

Son yıllarda şirket çalışanlarından oluşan yelken takımlarının yarış ekiplerinde yer alması oldukça popüler. Bu akımın öncülerinden Güneş Sigorta, yelpazesini daha da genişletti ve “dışarıdan” bir kişiyi ekibine kattı. Ama bu öyle kolay bir seçim değildi.

Genel Müdür Yardımcısı Serhat Süreyya Çetin, Güneş Sigorta Yelken Takımı’nın kurulmasında ve gelişmesinde en önemli rolü üstlenen kişi. O günlerde düşüncelerini şu sözlerle dile getirmişti:

“Yelken sporu sosyal bir aktiviteyi de beraberinde getiriyor. Şirket çalışanlarını kaynaştırıyor. İçerde çok farklı bir atmosfer ve motivasyon sağlıyor. Bu yüzden biz yelkene desteği geçici olarak değil kalıcı ve iddialı bir şekilde sürdürmeyi düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Gerçekten de öyle oldu. Çetin, bugün şirketin Genel Müdürü... Alfasail ile birlikte yürütülen Yelken Takımı’nın koordinasyon görevi de Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven’e geçmiş durumda. Şirket içinde yelken eğitimi alan kişi sayısı da geçen sürede 120’yi aştı. Bunun üzerine “A”, “B” ve “C” takımları kuruldu.

FACEBOOK ÜZERİNDE SANAL YARIŞ

“Yelkeni şirket çalışanları arasında yaygınlaştırdıktan sonra, sigortalılarımızı da işin içine çekmeyi düşündük” diyen Genel Müdür Yardımcısı Senseven, bu amaçla Alfasail’in yöneticisi ve Yelken Takımı'nın kaptanı Deniz Yılmaz ile birlikte “Güneşe Yelken Aç” adı verilen farklı bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Hazırlanan özel bir yazılımla Facebook platformunda İstanbul Boğazı’nda sanal bir yarış düzenlendi. Yaklaşık 16 bin kez oynanan bu yelken yarışı oyununda en yüksek puanları toplayan 7 kişi belirlendi. Aday kadro önce İstanbul’da Alfasail’den 27 saat boyunca karada teorik, denizde de pratik yelken eğitimi aldı.

Sıra Bodrum’da yapılacak final seçmelerine geldi. 7 kişilik aday kadro, Bodrum sularında 27-29 Ağustos tarihlerinde üç gün boyunca açık deniz eğitimi aldı, yelken fiziğinden denizde haberleşme ve ilkyardıma, navigasyondan manevra ve seyir tiplerine göre yelken trimine kadar birçok konuyu uygulama fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Program tamamlandıktan sonra Alfasail eğitmenlerinden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme ve Facebook’taki oylama sonucunda içlerinden bir kişi Güneş Sigorta Yelken Takımı’nın yeni üyesi olmaya hak kazandı.

TAKIMIN YENİ ÜYESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

Güneş Sigorta Yelken Takımı’nın yeni üyesi 29 yaşındaki Mehmet Abbak, küçüklüğünden itibaren yelkenle ilgilendiğini söyledi ve duygularını aktarırken şöyle konuştu:

“Elektronik mühendisiyim ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyorum. Güneş Sigorta’nın 'Güneş’e Yelken Aç' projesi ile çocukluğumdan bu yana tutkunu olduğum deniz ve yelken ile ciddi anlamda buluşma fırsatı buldum. Bugüne kadar birçok şampiyonluk yaşayan bir takımın üyesi olarak seçilmek ve onlarla yarışlara katılacak olmam beni son derece heyecanlandırıyor.”

Haberin Devamı

“AMACIMIZ GÜZEL BİR DENEYİM YAŞATMAK”

Güneş Sigorta Yelken Takımı’nın kurulduğu 2007 yılından bu yana oldukça önemli başarılara imza attığını ve TAYK Trofesi'ni son iki yıldır üst üste kazanmaktan dolayı gururlandıklarını belirten Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, gerçekleştirdikleri projeyi şu sözlerle değerlendirdi:

“Edindiğimiz deneyim ve profesyonelliği,  hayata geçirdiğimiz ‘Güneş’e Yelken Aç’ yarışması ile sigortalılarımıza da aktarmak istedik. Esas amacımız güzel bir Güneş Sigorta deneyimi yaşatmak ve gençlere hobilerini geliştirme, gerçekleştirme fırsatı sunmaktı.

Bugün baktığımızda başarılı olduğumuzu görmek bize mutluluk veriyor. Takıma seçilen yeni üyemizle, gücümüzün daha da artacağına inanıyoruz. Güneş Sigorta olarak, bu projeden aldığımız keyif ile önümüzdeki dönemde sigortalılarımızla çok daha fazla iletişim içinde olacak, yeni projelerle karşılarına çıkacağız.”

Haberin Devamı

FİNALİSTLER ADB SINAVINA GİRECEK

Bu arada finale kalarak ciddi bir yelken eğitimi alan 7 yarışmacının, Eylül ayında Güneş Sigorta desteğinde “Amatör Denizci Belgesi” sınavına gireceği öğrenildi.

Oylamaya katılanlar arasında 10 kişiye de Güneş Sigorta Yelken Takımı’nın yarışlarda kullandığı özel tasarım t-shirtler hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!