Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2005 21:52

Ayaklara "çıplak ayak" özgürlüğü

Spor ayakkabıları tasarımıcısı Nike şimdi ayaklarımızın evrimsel gelişmesini de gözönüne alan "Nike Free" serisini tasarlayarak piyasaya sürdü. Avrupa kentlerinde yapılan tanıtımlarında, yeni spor ayakkabısı serisinin, doğada sanki yalınayak kadar özgür gezildiğini hissettirecek kadar ayaga uyumlu olduğu belirtiliyor. Nike Sports Arastırma Laboratuarında (NSRL) araştırmacı Jeff Pisciotta, "Bu sistemin ana fikri, normalde kullanılmayan "intrinsik" kaslardan yararlanarak ayağı güçlendirmek.. yalınayak antrenman yapan sporcuların ayakları ideal şartlar altında daha güçlü olur. Daha güçlü ayaklarla daha uzun sure antrenman yapabilirsiniz ve yaralanmalara karşı daha dayanıklı olursunuz, fakat bu koşulları bulmak zor. Bu nedenle ayakalrı özgür kılacak ve yalınayak antrenman yaparmış gibi reel durum yaratacak bu tasarımı gerçekleştirdik" diyor.

Yalınayak antrenmanın faydaları şöyle sıralanıyor: Büyük önem taşıyan ancak genellikle ihmal edilen stabilizasyon kaslarını güçlendirir. Yaralanmaları engelleyen, havaya sıçrarken son kuvveti veren, ya da sadece sağlıklı olmak için koşanların vücut direncini iyileştiren bu kaslardır. Yalınayak yapılan antrenman sadece ayaklarınızı harekete geçirmekle kalmaz, baldırları ve diz çevresindeki ve sırttaki kasları da güçlendirir. Şirketin iddiası şu: Ayağınızın hem doğal bir sekilde hareket etmesine izin vererek daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı oluyor, hem de ayakkabıların insanlara sağladığı koruma ve çekiş gücü gibi faydaları saglıyor.

1,78m ekranlı dev televizyon

Sony firması Japonya’da bugüne dek üretilen en büyük televizyonu sundu. 1,78m ekranlı "Qualia 006" ayrıca yeni bir projeksiyon tekniğine de sahip. Yeni Qualia HDTV çözünürlükte 1.920 x 1.080 piksele ulaşmakta. Bu yenilik projeksiyon televizyonunda Sony’nin "Silicon X- tal Reflective Display" (SXRD) sistemiyle mümkün oldu. Qualia 006 Japonya’da 11.000 dolardan satışa sunuldu.

Pilsiz çalışan televizyon kumandası

Gündelik yaşamda ne kadar çok pilli alet kullanıyoruz değil mi? Attığımız pil sayısı günden güne büyüyor ve çevreye zarar veriyor. Pogo! firmasının yeni uzaktan kumandası elektrik enerjisini çevirerek elde etmeye yarayan bir düğmeye sahip. Birkaç çevirmeden sonra uzaktan kumandayı bir hafta kullanabiliyorsunuz. Dahası çevreyi de kirletmiyorsunuz.

Bilgi için: www.pogoproducts.com

Canlı hücrelerle hareket eden robot

Kaliforniya Üniversitesi bilim adamları kas hücreleriyle çalışan dolayısıyla da yakıt gerektirmeyen bir mini robot geliştirdiler. Prof. Carlo Montemagno kimyasal işlemler sonucunda hücreleri istedikleri yerde büyütmeye başarmışlar. Silikon/kas robotları sadece mikroskop altında görülebiliyor ve büyük bir gelişmenin ilk aşaması sayılmakta. Montemagno, (hücreleri besleyen bir miktar meyve şekeri dışında) yakıtsız işleyen robotların mesela bedendeki tıbbi işlevleri yerine getirebileceklerini veya bilgisayar çiplerini çalıştırabileceklerini söyledi.

Bilgi için: www.futurebytes.ch

Polis köpeklerine özel kamera

İngiltere’nin Northumbria kentinde, bazı polis köpeklerine kablosuz kamera takılmaya başlandı. Bu şekilde polis, köpeği kuşkulu bir binanın içine göndererek, video görüntüleri sayesinde binanın içini izleyebiliyor. "Fido Camera System" olarak adlandırılan yenilik, enfraruj sayesinde karanlıkta da görebiliyor.

Golf tutkunları için özel gözlük

Visiball özel golf gözlüğü içindeki özel mercekler sayesinde kaybolan beyaz golf toplarını siyaha dönüştürerek kolayca bulunmasına izin veriyor. Fiyatı: 39,95 dolar.

Bilgi için: www.sharperimage.com

Bilim ve modanın buluşması

Oakley ve Motorola şirketleri RAZRwire firmasıyla birlikte Bluetooth modüllü ve kulaklı bir güneş gözlüğü geliştirdiler. Söz konusu ürün gözlük biçimine getirilen bir kulaklıktan ibaret aslında. Gelen çağrılar titreşimle uyarılmakta. Fakat kulaklık sadece gözlükle birlikte kullanılabiliyor.

Bilgi için: www.motorola.com

10x15 fotoğrafları için mürekkepli yazıcı

Lexmark firmasının P315 markasıyla sunduğu ürün, özellikle de doğrudan doğruya kameradan fotoğraf baskısı için düşünülmüş mürekkepli bir yazıcı. Alet maksimum 10x15cm boyutlarındaki fotoğrafları, kamerayı PC’ye bağlamadan veya Flash bellek kartı olmaksızın basılmasına imkan veriyor. 4.800x1.200 dpi çözünürlükte basan yazıcı 3 renkli kartuşla çalışıyor. Fiyatı:155 eurodan başlıyor.

Bilgi için: www.lexmark.de

Kitap gibi çalıcı

Çin ForYou Group firması ilginç bir Multimedya çalıcısı sundu. İlk bakışta bir kitaptan farksız olan alet bu şekilde hırsızlığa karşı da korunmuş oluyor. Öyle kim kitap çalar ki? MP-02-OTG’nin bazı teknik özellikleri şöyle: USB 2.0 bağlantısı, AVIMPG/MPEG/DAT/V/A/MAJMP3/JPG destekli, Karaoke fonksiyonu vb. Boyutları 200 x 145 x 49mm.

Bilgi için: www.futurebytes.ch
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!