Tehdit edildim

Güncelleme Tarihi:

Tehdit edildim
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2005 01:56

Öfkeli bir anında, Ersun Yanal’a olan husumetinden dolayı teşvik iddiasında bulunduğunu belirten A.Gücü’nün eski futbolcusu, ‘Bu olay sonrası tehditler aldım’ dedi.

ANKARAGÜCÜ forması giyerken, başka bir takımdan teşvik primi aldıklarını açıklayarak gündeme bomba gibi düşen Cafer Aydın, bu olay sonrası tehditler aldığını, can güvenliğinin olmadığını açıkladı. Öfkeli bir anında demeç verdiğini belirten Cafer, böyle bir teşvik olayının olmadığını öne sürdü.

Yanal’la sorunum vardı

TBMM Sporda Şike ve Şiddet İddialarını Araştırma Komisyonu’na ifade veren Cafer Aydın, teşvik ile ilgili açıklamayı yaklaşık 3 ay önce yaptığını anımsattı. Konuşmasının banda kaydedildiğinin farkına varmadığını anlatan Cafer, ‘Daha sonra defalarca Ulueren’i arayarak kasedi yayınlamamasını, aksi halde beni yaşatmayacaklarını, öfkeli, deli bir anımda bunları söylediğimi belirttim. Yayınlanmasın diye yalvardım, ama dinlemedi’ dedi.

Ankaragücü’nde oynarken Yanal’ın takımın başına geldiğini ve kendisinin ayrılmak zorunda kaldığını belirten tecrübeli futbolcu, Gençlerbirliği’ne gittiğini, Yanal oraya gelince, kırmızı siyahlı takımdan da ayrıldığını anlattı. Cafer, ‘Onunla aramızda sorun vardı. Bu husumetle açıklama yaptım’ dedi.

Paradan haberim yok

Kasedin yayınlanmasından sonra çok sayıda tehdit aldığını, bu nedenle telefonlarını kapatmak zorunda kaldığını anlatan Cafer, aile düzeninin bozulduğunu belirterek, ‘Hayatım altüst oldu, sokağa çıkamaz hale geldim. Hayati tehlikem var. Can güvenliğim kalmadı. Bu nedenle silah almak için başvuruda bulundum’ dedi.

Federasyona da aynı ifadeyi verdiğini belirten Cafer Aydın, sadece kendi takımından para aldığını, bir başka takımdan gelen paradan haberi olmadığını söyledi. Cafer, ‘Anadolu takımlarında aylarca para alamayan futbolcular var. Bunlara teşvik önerildiğinde böyle bir parayı nasıl geri çevirsinler’ dedi.

Bana karşı komplo var

Komisyona ifade veren Ersun Yanal ise başka bir takımdan teşvik geldiği, bunları futbolculara kendisinin dağıttığı ve elinde de belge olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yanal, ‘Benim arkamda Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş’tan birinin desteği yok. Anadolu’dan birinin, Milli Takım’ın başına gelmesi buna yol açıyor. Bana karşı bir komplo var’ diye yakındı.

Yanal, komisyon üyelerinin soruları üzerine, G.Saray’lı Hakan Şükür’ü taktik gereği Milli Takım’a almadığını söyledi. Uyguladığı taktiğe uygun futbolcular arasında tercih yapmak zorunda kaldığını anlatan Ersun Yanal, ‘Şükür’ü tercih etmedim. Bu da bana karşı yürütülen kampanyanın gerekçelerinden biri olabilir’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!