Protestoya gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Protestoya gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2003 01:43

AVRASYA Maratonu ile birlikte düzenlenen Halk Koşusu'nda, ‘‘Irakta işgale son’’ şeklinde slogan atan bir grup gözaltına alındı. Bazı gruplar Irak'taki Amerikan varlığını ve Irak'a asker gönderilmesini protesto ettiler. Köprüye 200 metre kala bir grubun ‘‘Irakta işgale son’’ diye slogan atması ve asker gönderilmesi kararını protesto etmesi üzerine, güvenlik güçleri bu grubu gözaltına aldı. Ayrıca, çeşitli yerlerde yine Irak'taki durumu protesto eden ve üzerlerinde savaş karşıtı yazılar taşıyan gruplar, polisler tarafından engellenip gözaltına alındı. Koşu sırasında ÖZGÜR-DER imzası taşıyan savaş karşıtı bir pankartı köprüye asmak isteyen 43 kişi de gözaltına alındı.

Halk Koşusu'na katılan her kesimden 10 binlerce insan, yarış sırasında renkli görüntüler oluşturdu. Değişik kıyafetlerle koşuya katılan vatandaşlar, ilginç hareketleriyle de dikkat çektiler. Koşuda bir gelin ile damatın da yer aldığı gözlendi.

Maratona değişik kıyafetleriyle katılanlar gözden kaçmazken, yılda bir kez köprüden yaya geçme fırsatı bulanlar köprünün çeşitli bölümlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazıları da köprü üzerinde kahvaltı yaptılar. Yarış sonrası ise herkes konsere koştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!