Meclis’i ‘Bip’ledi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’i ‘Bip’ledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2005 01:21

Eski hakemlerden Erman Toroğlu, TBMM Sporda Şike ve Şiddet İddialarını Araştırma Komisyonu’na ifade verirken küfürlü konuşunca sözleri tutanaklara, ‘...’ olarak boşluklarla yansıdı.

Haberin Devamı

Toroğlu, komisyonda milletvekillerinin de sorularını yanıtlayarak, başta futbol olmak üzere spor dünyasında yaşanan olumsuzlukları anlattı. Toroğlu, konuşmaları sırasında, ‘dilinin kemiği olmadığı’nı belirterek, keskin eleştiriler yapan biri olduğunu söyledi. Toroğlu, bu iddiasını, kullandığı küfürlerle de kanıtladı. Toroğlu, ‘sinkaf’lı ifadelerini sakınmadan, açıkça dile getirdi. Ancak milletvekillerinin isteği üzerine bu sözcükler tutanaklara, sansürlü olarak geçirildi. Toroğlu’nun görüşleri, tutanaklara şöyle yansıdı:

GENELEV MUHABBETİ

Samsun’da maça gitmişler. Hakemler sohbet ediyorlar. Biri, ‘Eğlendik, sonra geneleve gittik. Genelevde kadınlarla yattık. Çok eğlendik’ diyor. Futboldan geldim, hakemlik camiasına girdim, sohbet bu. Futbolcu 1962’lerde çıkmış genelevlerden. 1983’te hakem geneleve gidiyor.

SİNKAF BAŞLIYOR

Ankaragücü-Fenerbahçe maçı var. Durum 1-1. FB’de Çarli Yılmaz var santraf. Nefis bir gol attı. Golü yemişiz üzüntülüyüz. Kalktı, ‘Bu golü hepinizin karısına, kızına .... çocukları’ dedi. Başka bir pozisyonda adam atmadı, Baskın (Ankaragücü’nün kalecisi), diye hakeme, ‘Senin kundaktaki çocuğunu ......., atsana adam’ dedi.

30 BİN KİŞİ

Gelin benimle beraber statlara gidelim. Bu hafta Beşiktaş maçına götüreyim sizi. 30 bin kişi, ‘Erman Toroğlu o... çocuğu’ diye bağıracak. 20 sene top oynadım. Maç sattı pezevengin çocuğu, ben küme düştüm. Ama hiçbir işlem yapılmadı.

TUVALETE YAZDILAR

Geçen sene Rize-Elazığ ve Diyarbakır-Elazığ maçı şike derken, ben de görüyorum siz de. Dalga geçtiler. Diyarbakırlılar 66’lı telefon numaramı internete verdiler. Elazığlılar 310’lu numaramı tuvalete yazdılar. Telefonlarımı kapattım.

SAVCILIĞA VERDİM

Haberin Devamı

 Diyarbakır’dan çağrı geçtiler, ‘Erman, senin karını da ananı .......... ’ dediler. Bu kadarı fazla diyerek savcılığa

verdim. Vereli bir sene oldu, henüz bilgi gelmedi.

ŞEREFLİ TRT

Ben Futbol Federasyonu Başkanı olsam, Bülent Yavuz denen adamı, futbolun yanından geçirmem. 10 kilometre öbür tarafına atarım. Sebebini sormayın. Bu arkadaşım eskiden de hakemdi, şu anda çok şerefli TRT’nin temiz ekranında görev yapıyor. Onun için bana hikaye anlatmayın. Sabri Çelik, Muhittin Boşat, hakemliklerini sevmem ama namuslarına en ufak bir şey duymadım. Ama Yavuz’u futbolun yanından geçirmem. Kellemi istesen söylemem sonrasını. Temiz ekranda görev yapıyor, işin rezilliği burada.

UYUŞTURUCU

Doping kontrolü özel maçlarda yapılması gerekiyor ama yapılmıyor. Kontrollerde uyuşturucu alan futbolcular çıktı. Pahalı bir olay ama kontrol yapılması gerekir.

KIÇINDA DONU YOK

Trabzon’a maça gidiyorum. Seyirci geliyor, affedersiniz, kıçında donu yok yahu. Serserinin Allah’ı, elde palalar bıçaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!