hurriyet.com.tr hedefini dünya rekabetine dikti

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.tr hedefini dünya rekabetine dikti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 00:00

Hurriyet.com.tr, gözünü dünya rekabetine dikti. Türkiye’deki başarılarının ardından uluslararası başarılara hazırlanan hurriyet.com.tr, bu vizyonunu düzenlediği organizasyonla duyurdu.

Haberin Devamı

KOKTEYLDEN FOTOĞRAFLAR

GECEDEN GÖRÜNTÜLER - WEB TV

Kokteylde konuşan İnternet Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge şunları söyledi: “Bugün hurriyet.com.tr, günde ortalama 500’e yakın haber, ayda 4 binin üzerinde manşet yaparak bir haber ve manşet fabrikası haline gelmiştir. Türkiye ve dünya olayları artık buradan izlemektedir. Şimdi artık hedefimiz Türkçe yayının sınırlarını aşıp İngilizce yayınla bölgenin dünyaya açılan digital penceresini kurmaktır."

Hürriyet Gazetesi VİP Salonunda düzenlenen kokteyle, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Oktay Ekşi, Doğan Hızlan, Fikret Ercan, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci’nin yanı sıra Hürriyet Gazetesi ve internet sitesinin yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan kokteyl öncesinde Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Ertuğrul Özkök ve diğer yöneticilerle birlikte www.hurriyet.com.tr’i gezdi. Aydın Doğan burada İnternet Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge’den çalışmalarla ilgili bilgi alarak personelle tanıştı. Fatih Çekirge davetlilere sunum eşliğinde bir konuşma yaptı.

Hurriyet.com.tr’nin tam digital bir fabrika olduğunu vurgulayan Çekirge şöyle sordu:

“Neden internet yayıncılığı?

Çünkü artık okur kavramı yeterli gelmiyor. Yeni kuşak okur, izler anında yorumlar katılır. Bu bir monolog değil diyalogdur. İşte internet yayıncılığının önemi burada ortaya çıkmaktadır.”

Hürriyet Max ve WEB TV gibi yenilikleri de anlatan Çekirge, şunları söyledi:

“Max, şu anda daha ikinci ayını bitiriyor. Günde 300 bin tekil ziyaretçi, 2,5 milyon sayfa görüntülemesine ulaştı. Geçmişte günde 200 bin video izlenirken WEB TV yayına başladıktan 2 ay sonra 1 milyon 250 bine ulaşmıştır. Hürriyet logosunun altında dijital, görüntülü, okunur, tartışılır ama içeriği derinlikli olan herkesin girip istediği herşeyi bulabileceği bir alan yaratmak istiyoruz. Belki klasik olacak ama ‘Hürriyet dünyası yeter’ diyebileceğimiz bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz dünya rekabetidir. O dünya rekabetine hazırlıklı olmak için uğraşıyoruz. Daha içerikli bir Hürriyet web yapmak istiyoruz.”

Çekirge bu arada Hürriyet camiasından gelen desteğe de teşekkür etti ve şöyle dedi:

“Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan’ın dostluğu, Enis Berberoğlu ve Ankara bürosunun desteği önemlidir.
Aynı zamanda yalnız teknik bilgisi ve iş tecrübesiyle değil değerli dostluğuyla da bize destek olan Ahmet Dalman’a da teşekkür ederiz.

Ve tabii Doğan Haber Ajansı...

Özellikle Genel Müdürü Uğur Cebeci’ye gazetecilik ruhu heyecanı, dostluğu ve hiç bitmeyen desteği için teşekkür ediyoruz.”

“VUSLAT DOĞAN’IN SINIRSIZ DESTEĞİ”

Çekirge, hurriyet.com.tr’nin ardındaki başarının gerekçesini aktarırken ise şöyle konuştu:

“Yaklaşık 2.5 yıldır Vuslat hanımla çalışıyorum. Vuslat hanımı yakından tanıdıktan sonra şunu söyleyebilirim:  Dünya vizyonu ve öngörüsü bu kadar kuvvetli olan bir patronun sınırsız desteğini alarak çalışmak.

Eğer bir başarımız söz konusuysa en önemli neden budur.”

“ÖZKÖK’LE GEÇMİŞİMİZ

Fatih Çekirge, Ertuğrul Özkök’ün verdiği desteği ise şöyle dile getirdi: “Özkök’le olan geçmişimiz, 1975’li yıllarda Ankara’da çıkan Oluşum Dergisi’ne dayanır. O zamanlar ruhumuzdaki isyan işaretleriyle dünyayı çözmeye çalıştığımız yıllardı.

Sonra Özkök, genç bir muhabirken beni İzmir’den Ankara’ya getiren ağabey olmuştur. Uzun yıllar birlikte çalıştık.

Şimdi yıllar sonra Hürriyet dünyasında birlikteyiz.  Dikkat edin! 25 yıl önce Hürriyet Gazetesi dediğimiz bu çatıya, şimdi Hürriyet dünyası diyorum.  İşte şimdi o dünyayı konuşuyoruz... İçinde kağıttan ekrana, radyodan kablosuz dijital alana kadar uzanan bir dünya...”

“ÖZGÜR GAZETECİLİK İÇİN TEŞEKKÜR”

Fatih Çekirge, konuşmasının son bölümünde Aydın Doğan’a teşekkür ederek şöyle dedi:

“Sayın Aydın Doğan, sizin bize sağladığınız bu özgürlük ortamı ile gazetecilik heyecanının özgür ve dürüstçe yaşatıldığı bu çatı altında size teşekkür ediyoruz.

Bugün içinde bulunduğumuz durumun bilincindeyiz. Ancak hangi zorlukla karşı karşıya olunursa olunsun özgür ve dürüst haberden taviz vermeyen anlayışınızı da unutmuyoruz. Emin olunuz ki Hürriyet web ailesi olarak bu süreçte bütün moral ve desteğimizle birlikte sizinle beraberiz. Biz bu yeni yayınları işte o moralle hazırladık ve okura sunduk.

Bu nedenle yalnızca bir Hürriyet çalışanı olarak değil, Türkiye’de görev yapan bir gazeteci olarak sağladığınız bu özgür gazetecilik ortamı için önümüzdeki kuşaklara örnek olması açısından saygılarımızı iletiyorum.”

AYDIN DOĞAN’IN KONUŞMASI

Daha sonra söz alan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet internetin sitesi güçlü duyduğunu ancak bu kadar teknolojiyi yakalamış, çağdaş bir yarış içinde olduğunu bilmediğini ifade etti.

Doğan şöyle dedi:

“Başta Fatih Çekirge olmak üzere bütün hurriyet.com.tr ailesinde çalışanlarını kutluyorum. Ayrıca bir şey çok hoşuma gitti, o duygularımı da söylemek istiyorum. Fatih, Vuslat Hanım’ın desteğine değindi. Ben de duygulandım. Vuslat’ın böyle bir patroniçe olarak bu karara destek vermiş olmasından büyük keyif aldım. Vuslat’ı da kutluyorum” dedi.

Doğan sözlerini şöyle bitirdi:

“Bu hususta emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. Yukarıda Fatih, hurriyet.com.tr’i gezdirdi. Güzel hanımlar ve delikanlılar hepsi çok emek vermişler belli. Hepsini teker teker kutluyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!