Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan 2000 personel alımı yapmayı planlıyor

Güncelleme Tarihi:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan 2000 personel alımı yapmayı planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 17:45

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 2000 personel alımı yapmayı planlıyor. Farklı ünvanlardan 2000 personel alımının açıktan yapılmasını planlayan bakanlık, ihtiyaç olunan bölge ve pozisyonları belirtti. İşte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımı ilanı ile ilgili bazı bilgiler ve detaylı bilgilerin yer aldığı performans program kitapçığı

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapmış olduğu 2017 yılı performans programıyla birlikte alınacak personellerin sayılarını belirledi. Kamupersoneli.Net'in haberine göre, yayımlanan programda, 2017 yılında yapılacak personel alımıyla ilgili detaylara yer veren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, toplamda 2000 personel alımı konusunda planlama yapıldığını duyurdu. İşte programda yer alan bazı maddeler;

*Bakanlığımız teşkilatına 2017 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Atanacaklar Hakkında Yönetmelik Kapsamında ilk defa atama suretiyle değişik unvanlardan 2000 personelin açıktan alınması.

*Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Atama Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı bünyesinde farklı unvanlarda 2017 yılı içerisinde Görevde Yükselme Sınavı yapılarak, atama yapılması.

Haberin Devamı

*Bakanlığımız merkez teşkilatında I. Hukuk Müşaviri dâhil 16 Hukuk Müşaviri, 36 Avukat, taşra teşkilatında ise 204 Avukat görev yapmaktadır. Toplamda 310 Avukat kadrosu bulunmakta olup, hâlihazırda 240 Avukat görev yapmaktadır. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında Avukat kadrosunda görevli personelin çeşitli sebeplerle (hâkim ve savcı adaylığı, istifa gibi) görevden ayrılmaları sebebiyle her yıl mevcut kadro sayısının %15 i oranında taşra teşkilatı hukuk birimlerimizde görevlendirilmek üzere avukat alımı yapılması öngörülmektedir.

*2017 yılı içerisinde açılacak Müfettiş Yardımcılığı sınavında başarı sağlayan Müfettiş Yardımcılarına yönelik olarak yıl içerisinde Ankara ve Antalya’da olmak üzere Aday Memurluk Temel Eğitimi -Uygulamalı Mesleki Yetiştirme Eğitimi ve Oryantasyon Eğitimlerinin yapılması düşünülmektedir.

*Gümrük İdarelerinden (Bölge Müdürlükleri, Gümrük Müdürlükleri, Gümrük Muhafaza Müdürlükleri, Kaçak İstihbarat Müdürlükleri, Tasfiye İşletme Müdürlükleri, Yurtdışı Gümrük Müşavirlikleri) 60 adedinin denetime alınması düşünülmektedir.

*Odalar, Borsalar ve Üst Birliği, Ticaret Sicili Müdürlüğü, Toptancı Hali, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşu, kooperatif ve üst birlikleri, ticaret şirketleri ile Ticaret İl Müdürlüklerinden 50 adedinin denetime alınması düşünülmektedir.

Haberin Devamı

*Kapıköy Gümrük Kapısının Yap-İşlet-Devret modeli ile yenilenerek daha modern şartlarda hizmet vermesi amacıyla 24.08.2016 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirilmiş olup, 2017 yılında hizmete açılması planlanmaktadır.

PROGRAMIN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!