Güldüren penaltı

Güncelleme Tarihi:

Güldüren penaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 00:00

Antalya Cup’ın finalinde Fenerbahçe ve E.Cottbus direkleri geçemeyince normal süre golsüz sona erdi. Penaltılarda kaleci Volkan devleşti. Mitreski ve Küntzel’in vuruşlarını çıkaran milli kaleci, kupanın kahramanı oldu.

FENERBAHÇE, Antalya Cup Futbol Turnuvası finalinde Almanya’nın Energie Cottbus takımını penaltı atışlarında geçerek şampiyon olurken, 75 bin dolarlık ödüle de hak kazandı. İkinci yarıya Belek’te hazırlanan sarı lacivertliler 100. yılın ilk kupasını müzesine taşıdı: 4-3.

İlk maçında Hollanda temsilcisi Den Haag’a fark yapan Fenerbahçe, dün gece Cottbus karşısında beklenen futbolu sergileyemedi. İlk maçta iki şutu direkten dönen Deivid de Souza yine direğe takıldı. İlk yarıda iki tam da fazla pozisyon bulamadı. Fenerbahçe oyuna daha çok hakim olmasına rağmen ataklarında gol bulamadı. Kamp yorgunluğu gözlenen Kanarya, savunmada kontrollü, orta alanda dengeli, hücumda ise etkisizdi.

Direkten dönen toplar

İlk tehlikeli atak 15. dakikada gelişti. Aurelio ile verkaça giren Deivid’in düzeltip vurduğu top yan direkten döndü. Tuncay yakın mesafeden yetişemeyince net bir gol kaçtı. Bu bölümde Tümer’in bir şutu da kalecinin ellerinde eridi.

İkinci yarıya hızlı giren konuk takım oldu. 55. dakikada Radu’nun şutu üst direkten geri geldi. 60’da Kioyo’nun kafa vuruşunu Volkan yatarak çizgiden çıkardı. 62’de Appiah’ın 25 metreden sert şutunu kaleci uçarak çeldi. 78’de Tuncay’ın frikiğinde kaleciden dönen topu Deniz yakın mesafeden dışarı attı. Semih oyuna girdikten sonra hücum gücünü artıran Fenerbahçe 79’da net bir pozisyon daha buldu. Mehmet Yozgatlı seri çalımlarla ceza alanına girdi, sert vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.

Volkan kupayı getirdi

Normal süresi golsüz sona eren maçta seri penaltı atışlarına geçildi. F.Bahçe’de Appiah’ın vuruşunda top direkten dönerken, Mehmet Yozgatlı, Tuncay, Edu ve Deivid atışları golle sonuçlandırdı. Shao, Baumgard ve Kioyo’nun atışlarında çaresiz kalan Volkan, Mitreski ve Küntzel’in penaltılarını kurtararak hem 2007’nin ilk kupasını, hem de 75 bin dolarlık birincilik ödülünü F.Bahçe’ye kazandırdı. Turnuvada ikinci olan Alman ekibi Energie Cottbus ise 25 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

l STAT: Antalya Atatürk

l
HAKEMLER: Suat Tıknaz (7), Arif Çelik (7), Kemal Altınpınar (7)

FENERBAHÇE: Volkan (7)- Serkan (6), Can Arat (6), Edu (7), Uğur Boral (6)- Appiah (6), Aurelio (6) (Dk.77 Mehmet 6), Deniz (5), Tuncay (6)- Tümer (4) (Dk.72 Semih 5), Deivid (5)

E.COTTBUS: Tremmel (7)- Szelese (6), McKenna (5), Mitreski (7), Cvitanovic (7) (Dk.67 Ziebig 5)- Munteanu (6) (Dk.82 Baumgard), Kukielka (6) (Dk.30 Bandrowski 5), Gunkel (6) (Dk.82 Küntzel), Rost(6)- Kioyo (6), Radu (6) (Dk.82 Shao)

l
ATILAN PENALTILAR: Mehmet Yozgatlı, Tuncay, Edu, Deivid (F.Bahçe), Shao, Baumgard, Kioyo (E.Cottbus)

l KAÇAN PENALTILAR: Appiah (F.Bahçe), Mitreski, Küntzel (E.Cottbus)

l KIRMIZI KARTLAR: Mitreski, McKenna

l SARI KART: Dk.72 Ziebig (E.Cottbus)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!