Gözümüz aydın!

Güncelleme Tarihi:

Gözümüz aydın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Geçen gün Türkiye Futbol Federasyonu giderayak Türk futboluna hayırlı kararlar aldı! Bunlardan bir tanesi 4 yabancı oyuncunun sahada yer alması... Yani 18 Birinci lig takımından, 18 tane pırıl pırıl Türk futbolcusu yedeğe çıktı. Tabii yedek kadrodaki 18'i de tribüne... Vallahi helal olsun!

Biz de zaman zaman tenkit ettik. Ama bu son aldıkları karardan sonra herhalde Türk futbolunda tarihe geçecekler. Ancak tarihin kötüleri listesine... Hangileri ‘‘evet’’, hangileri ‘‘hayır’’ dedi bilemiyorum. Ama herhalde fazlalık 4 yabancıdan yana olmalı ki, bu karar çıktı. Şimdi adama sormazlar mı?

İki ay önce Şenes Erzik'in de katıldığı toplantıda aldığı ‘‘3 yabancı sahada, biri tribünde’’ kararını siz almadınız mı? İki ayda ne değişti? O zaman bundan menfaatleri olmayan, Türk futbolunu düşünen büyük bir kesimden alkış aldınız. Ama sizi tenkit edenler de vardı tabii. Başta forveti olmayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen... Arkasından onun dümen suyunda giden Faruk Süren ve Süleyman Seba... Ve de ne yazık ki, çok sevdiğim takım arkadaşım Tayyar Cavcav'ın kuzeni İlhan Cavcav'ın elindeki fazla yabancıları kullanma isteği, 3+1 kararına karşı çıktı. Ve sonunda Şenes Bey TV ekranından şöyle demiş:

‘‘Arkadaşlarım toplanacak, çoğunluğun aldığı karara uyarım.’’

Herhalde şimdi İsviçre'den okey telgrafını Futbol Federasyonu'na çekmiş olmalı...

HAYDİ GÖRELİM ŞİMDİ

Avrupa Kupası kuraları çekildi. Amaç ne, ama esas düşünülen ne? Ali Şen ve Avrupa Kupaları'na iştirak eden kulüplerin yöneticileri aynen şöyle diyordu; ‘‘Bizlere bir yabancı oynatma şansını verin, Avrupa Kupaları'nda finali zorlayalım.’’ Hadi bakalım, görelim sizleri şimdi...

Şimdi söylediklerimi dikkatle okuyun...

Ancak hepsinin amacı Türkiye'deki lig maçları...

Şimdi Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, belki bir-iki kulüp daha kaliteli oyuncu alacak. Zira ellerinde TV kanallarının milyon kere milyon dolarlık çekleri var. Har vurup harman savursunlar ki, Türk futbolu kurtulsun!

Ucuz yabancı oyuncu getirip, bu diğer büyük takımların karşısında hiç mücadele edemeyecek olanları görüp, sizi bilmiyorum ama ben kıs kıs güleceğim. onlar da ne yaptıklarını anlayacaklar, ama kafaları bir kere duvara çarptı.

Gelelim ikinci karara...

Türk olan yabancılar, iki sene sonra takımlarımızda Türk futbolcusu gibi oynayabilecek. Bu kararı alkışlarım. Ama şimdi bir sualim daha var. Diyelim ki yeni federasoyon seçildi, hiç umudum yok ama... İlk toplantılarında bu kararların tam aksine kararlar alıp da resmi gazetede yayınlatırlarsa ne olacak? Bu yaz boz tahtasını açan ve şu anda da herhalde yürürken vicdan azabı çeken Futbol Federasyonu'nun üyeleri ne yapacak, merak ediyorum. Yazıklar olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!