Göztepe-Karşıyaka internet savaşları

Güncelleme Tarihi:

Göztepe-Karşıyaka internet savaşları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2001 00:00


İzmir'in köklü iki kulübü Karşıyaka ile Göztepe arasındaki rekabet, sanal aleme taşındı. Bu sezon "Süper Lig"de mücadele edecek olan Göztepe'nin internet sitesinin çökertilmesiyle ezeli rekabet, ayrı bir boyuta taşındı.
Haberin Devamı

Karşıyakalı taraftarların kurduğu "ksklist" ve Göztepeli taraftarların kurduğu "göztepelist" sayfalarında yaşanan rekabet, dün hackerlerin sarı-kırmızılı ekibin sitesini çökertmesiyle gerilime dönüştü. Karşıyaka sitesinde bu olayın, "Göztepe sitesi çökertilmiştir. Duyurulur" şeklinde verilmesi sarı-kırmızılı taraftarın tepkisini çekerken, Karşıyaka sitesinin çökertilmesi için misilleme yapılacağı duyuruldu.

Her iki sitede, taraftarların ezeli rekabeti körüklerken, bu tip bir olayın yaşanması, iki kulüp yönetimini de rahatsız etti. Göztepe Kulübü Başkanı Hamdi Türkmen, bu siteye yönetim olarak bazı katkılar sağladıklarını ve yaşanan bu gelişmenin dostluğa gölge düşürmemesi gerektiğini söyledi.

Göztepe ile Karşıyaka arasında köklü bir rekabet bulunduğunu, ancak konum itibariyle aynı statüde yer almadıklarını belirten Türkmen, "Rekabet sahada kalsın. İnternette böyle olaylar yaşanmasınıtasvip etmiyoruz" dedi.

Karşıyaka Asbaşkanı Ecmel Bircan da, böyle bir gelişmeden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, "Göztepe sitesini Karşıyakalı hackerlerin çökerteceğine inanmıyorum. Rekabetin sitelerde böyle yansıması tasvip edilemez. Göztepeli taraftarı da sükunete davet ediyoruz. Bu olayda Karşıyaka'nın suçlanması yanlış olur." diye konuştu. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!