Göztepe 3 - 2 Karşıyaka

Güncelleme Tarihi:

Göztepe 3 - 2 Karşıyaka
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2013 17:55

Gerginliklerin damga vurduğu İzmir derbisinde, 2-0 geriden gelerek muhteşem bir geri dönüşe imza atan Göztepe maçı 3-2 kazandı. Maça damgasını vuran ise mücadelenin son onlarında yaşanan olaylar oldu...

Haberin Devamı

Derbiye çok hızlı baÅŸlayan konuk ekip konumundaki Karşıyaka, 12. dakikada Caner ve 28. dakikada Mustafa'nın ceza sahası dışından güzel vuruÅŸlarıyla 2-0 öne geçti. 2 gol sonrası büyük bir ÅŸok yaÅŸayan Göztepe adeta 2-0'dan sonra karşılaÅŸmaya baÅŸladı. 35. dakikadaki Onur, Åžaban deÄŸiÅŸikliÄŸi sonrasında rakip ceza sahasında daha çok görülmeye baÅŸlayan Göztepe 39. dakikada yeÅŸil kırmızılıların kale önünde geliÅŸen karambolde golü buldu ve farkı bire indirdi. Ä°lk yarının son dakikasında ise bu kez Åžaban yine bir karambol pozisyonunda golü bularak karşılaÅŸmaya eÅŸitliÄŸi getirdi.  Â

Ä°ZMÄ°R DERBÄ°SÄ°NDEN EN GÃœZEL KARELER - FOTO GALERÄ°

İZMİR DERBİSİ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI - FOTO GALERİ

Derbinin ikinci yarısı 70. dakikaya kadar dengeli ve sakin geçerken 70. dakikadan itibaren saha karıştı. 70. dakikada Karşıyakalı Sercan ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Eksik Karşıyaka'nın yine bir karamdol sonrası bulduÄŸu golü orta hakem Hüseyin Sabancı iptal edince Karşıyakalı futbolcular sert tepki gösterdi. Bu esnada Karşıyakalı Åžehmus'un hakemin yakasına yapışıp çektiÄŸi görüldü. Hakem bu kez Åžehmus'u kırmızı kartla oyun dışı bırakınca yeÅŸil kırmızılılar bu kez sahada 9 kiÅŸi kaldı. Bu esnada çevik kuvvet polislerinin saha içine girdiÄŸi görüldü. Â

Göztepe 3 - 2 Karşıyaka


9 kişi kalan rakibi karşısında 86. dakikada bu kez galibiyet golübü bulan Göztepe maçı 2-0'dan 3-2'ye taşırken saha içinde ortalık yine karıştı. Karşıyaka teknik direktörü Cihat Arslan hakeme gösterdiği tepki sonrasında tribüne gönderildi.

Maçın bitiş düdüğüyle beraber ortalık yine karıştı. Karşıyakalı futbolcular hakemlerin çevresini sararak sert tepki gösterirken onlarca çevik kuvvet polisi de hakemleri çembere alarak korumaya çalıştı.

KARŞIYAKALI ŞEHMUS'A 20 MAÇ CEZA GÜNDEMDE

MAÇ SONRASI AÇIKLAMALAR

Stat:
Atatürk
Hakemler: Hüseyin Sabancı, Ahmet Şimşek, İbrahim Bozbey
Göztepe: Ferhat, Hakan, Ramazan, Veli, Orhan, Ali Bilgin, Onur Bektaş  (Dk. 35 Şaban), Theo Weeks, Halil, Ali Kuçik (Dk. 63 Dilaver), Tum (Dk. 90 4  Paulinho)
Karşıyaka: Necati, Sercan, Erdi Öner, Osman, Caner Bulut, Onur Türk,  Caner Ağca, Adnan, Fatih, Mustafa Sevgi (Dk. 76 Gurur), Banahene (Dk. 76 Şehmus)
Goller: Dk. 39 Ramazan, Dk. 45 2 ve 86 Şaban (Göztepe), Dk. 11 Caner  Ağca, Dk. 27 Mustafa (Karşıyaka)
Kırmızı kartlar: Dk. 72 Sercan, Dk. 81 Şehmus, (Karşıyaka)
Sarı kartlar: Dk. 31 Onur, Dk. 40 Halil, Dk. 58 Theo Weeks, Dk. 89 Şaban  (Göztepe), Dk. 85 Adnan, Dk. 90 7 Onur Türk (Karşıyaka)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Karşılaşmanın 11. dakikasında, Karşıyaka öne geçti. Topla bir süre  ilerleyen Caner Ağca'nın ceza alanı dışından sert şutunda top, ağlarla buluştu: 0-1
27. dakikada Karşıyaka, durumu 2-0 yaptı. Onur'un sağ kanattan  yaptığı ortada defans oyuncularının uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı  dışındaki Mustafa'ya geldi. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak, filelere  gitti: 0-2
39. dakikada Göztepe, farkı 1'e indirdi. Sol kanattan kazanılan serbest  vuruşu kullanan Ali Bilgin'in ortasında, ceza alanı içinde oluşan karambolde topa  vuran Ramazan, skoru 2-1 yaptı.
Göztepe, ilk yarının uzatma bölümünde beraberliği yakaladı. 45 2.  dakikada Şaban, Halil'in sağ kanattan yaptığı ortada savunma oyuncularının  uzaklaştırmak istediği topla buluştu. Şaban'ın düzgün vuruşunda top, ağlara  gitti: 2-2
45 1. dakikada sarı kart gördükten sonra 72. dakikada topu elle kestiği  için ikinci sarı kartla cezalandırılan Sercan, kırmızı kartla oyun dışında  kaldı.
81. dakikada bir pozisyonda Karşıyaka'nın filelere gönderdiği top, hakem  Hüseyin Sabancı tarafından gol olarak değerlendirilmedi. Bu pozisyonun ardından  Karşıyakalı futbolcuların yoğun tepki gösterdiği Hüseyin Sabancı, oyuna 76.  dakikada giren Şehmus'a kırmızı kart gösterdi. Bu sırada bir polis ekibi de hakem  Hüseyin Sabancı'nın yanına kadar gitti.
86. dakikada Göztepe, 3-2 öne geçti. Dilaver'in pasını ceza alanı içinde  iyi değerlendiren Şaban, güzel bir vuruşla topu bir kez daha filelere gönderdi: 3-2
Golü kaydeden Şaban, gol sevinci sırasında tribünlere gittiği sırada  Karşıyaka yedek kulübesinin önüne geçmesiyle, sahada kısa süreli gerginlik  yaşandı. Olayların yatışmasının ardından, Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat  Arslan, kaleci antrenörü Fevzi Layiç ve yedek oyuncu Erdi Kasapoğlu hakem Hüseyin  Sabancı tarafından tribüne gönderildi.
Göztepe'nin golünden sonra yaklaşık 7 dakikalık duraklamanın ardından,  karşılaşma yeniden başladı. Müsabaka, Göztepe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

SANTRAYA BAYRAK
Ligin ilk yarısında Karşıyaka'nın 2-0 kazandığı derbinin ardından Erdi Kasapoğlu'nun santraya bayrak dikmesi hafızalardan silinmezken Göztepeliler bu maçta o davranışın da rövanşını aldı. Sarı-kırmızılı ekibin 3-2 kazandığı derbinin ardından tribünden alınan dev bir bayrak santra noktasına dikildi.

Ä°ZMÄ°R DERBÄ°SÄ°NDEN NOTLAR
Göztepe taraftarları derbi için 3 boyutlu koreografi hazırladı. Üzerinde Efsane Takım'ın unutulmaz Teknik Direktörü Adnan Süvari ve futbolcularının resmi bulunan dev bir pankart, maç öncesi kapalı tribünden ipler vasıtasıyla asıldı. Bu tribünün üst kısmındaki Göztepeliler sarı, alt kısmındakiler kırmızı yelekler giydi. Sarı-kırmızı pankartlar kareografiye renk kattı. Taraftar alınmayan sanayi tarafındaki kale arkası tribün de bayrak ve pankartlarla süslendi. Kapalı tribünün önüne ses sistemi kuruldu.

Göztepe 3 - 2 Karşıyaka

Haberin Devamı

Konuk Karşıyaka taraftarları 18 Mart Şehitleri Anma Günü arefesindeki derbide Çanakkale Zaferi'ni unutmadı. Yeşil-kırmızılıların yer aldığı Mersinli tarafındaki kale arkasına Çanakkale Kahramanı Koca Seyit'in resmi asıldı. Karşıyaka ve Göztepe tribünlerinde vefat eden taraftarların resimleri de vardı. Derbiye yoğun ilgi vardı. Göztepeli taraftarlar kapalı ve açık tribünü büyük oranda doldurdu. Emniyet tribünler arasında tel çitler ve çevik kuvvet ekipleriyle tampon bölgeler oluşturdu. Rakip taraftarların birbirini görmesini önlemek için çitlere branda serildi.

Sezonun ilk yarısındaki derbide Karşıyaka forması giyen, devre arasında Göztepe'ye transfer olan Orhan sarı-kırmızılılarda ilk 11'de sahaya çıktı. Orhan gibi ilk yarıda Göztepe kadrosunda yer alan, ara transferde Karşıyaka'ya geçen İbrahim Şahin ise maça yedekler arasında başladı. Sezon başında olaylı bir şekilde KSK'den Göztepe'ye giden Şaban da yedekler arasındaydı. Adanaspor deplasmanında hakeme yönelik centilmenlik dışı hareketi nedeniyle 1 maç ceza alan Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, derbiyi canlı yayın stüdyosunun yanındaki canlı bölmeden izledi. Kılıç'ın yerine sarı-kırmızılı ekibi sahaya yardımcısı Ümit İnal çıkardı.

Ligde 7 haftadır galibiyete hasret kalan, düşme hattındaki rakipleri T.Linyitspor'un 3, Kartalspor ve Ankaragücü'nün 1'er puan almasıyla derbiyi kazanma baskısı artan Göztepe'de iki değişiklik vardı. Adana deplasmanından farklı olarak ilk 11'de Paulinho ve Aytek'in yerine iyileşen Ali Bilgin ile Ramazan Sal oynadı. Play-Off mücadelesi verdiği Boluspor ve Bucaspor'un yenilmesiyle iştahı kabaran Karşıyaka derbiye tek değişiklikle çıktı. Teknik Direktör Cihat Arslan, cezalı Tayfun'un yerine Caner Bulut'a şans verdi. Geçen sezon bir dönem Göztepe'yi çalıştıran Arslan, ezeli rekabette üst üste üçüncü maçına çıktı.

Göztepe 3 - 2 Karşıyaka

Haberin Devamı

Göztepe ile Karşıyaka'yı karşı karşıya getiren İzmir derbisi olaylarla başladı. Sabah saatlerinde Atatürk Stadı'na pankart asan iki grup arasında çıkan kavgada 5 taraftar gözaltına alındı. Konuk takımın konumundaki 4200 Karşıyaka'lı taraftar, Karşıyaka Çarşı'da toplanıp IZBAN'la Salhane İstasyonu'na geldi. Karşıyakalılar, çevik kuvvet eşliğinde kortej oluşturarak stada yürüdü. Bu esnada İzmir emniyeti, çevik kuvvet, atlı ve köpekli polisler, panzerler ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

STAT GİRİŞİNDE ARBEDE
Mersin'li tarafındaki kale arkası tribüne saat 16.00'ya kadar girmesi planlanan Karşıyakalılar stat kapısında üst aramasından geçirildi. Stada girişin gecikmesi ve biletsiz taraftarlar nedeniyle kapıda arbede yaşandı. Bu esnada ellerinde döner bıçakları bulunan bir grup Göztepeli, sanayi tarafından gelip Karşıyakalılara saldırmaya çalıştı. Karşıyaka'lılar ise sopalarla Göztepeliler karşılık verdriler.

BIÇAKLA YARALANDI
Bu arada bıçakla yaralanan Dinçer Dingil isimli bir taraftar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Atılan taşlar yüzünden 2 polis ile bazı taraftarlar yaralandı. Karşıyakalılar, taşla çevredeki bir evin camlarını da kırdılar.

İZMİR DERBİSİ ÖNCESİ GERGİNLİK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!