Gordon'un sistemi...

Güncelleme Tarihi:

Gordonun sistemi...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Almanya kampında Trabzonspor'un giderek güçlendiği her gün belli oluyor. Daha önce de vurguladığım gibi Gordon'un sıkıntısı sol kulvarda ve hava toplarına hakim bir santrfor bulabilmekte. 12 günlük süre içerisinde izlediğim gerek maçlar ve gerekse çift kale antrenmanlar da Gordon'u bu konuda haklı çıkartıyor. Çünkü Gordon'un düşüncesi şu:

4-4-2 sistemine göre, ileride görevli iki uç adamı topu kaptırdıkları takdirde kendilerine verilen görev, rakip iki bekin hücuma katılmasını engellemek. Rakip defansın ortasındaki adamın ileri çıkışını Gordon serbest bırakıyor. Onun önlemini de orta dörtlü ile alıyor.

SOLDA SIKINTI VAR

Gerçekten bu sistem bize göre de uygun. Çünkü hazırlık maçlarında gördük ki, rakip takımlar Trabzonspor ceza alanında hemen hemen hiç pozisyon bulamazken, bordo mavililer, orta dörtlüsünü de rakip kaleye giderken forvete katıyor ve ceza alanı içinde rahatlıkla çoğalabiliyor. Bu çoğalma da zaten arkasından golü getiriyor. Geri dörtlü ise böyle bir hücum sırasında orta dörtlünün görevini üstleniyor.

ASIL SİLAH KONDiSYON

İşte, kısacası Gordon'un sisteminin gerçek yüzü. Bize göre de bunda başarılı oldu. Ancak, geri dörtlünün sol kanadında gerçekten sıkıntı var. Orada denenen İskender ve Dilaver'den henüz verim alamadı. Bir diğer sıkıntısı da kanatlardan ortalanan toplara yükselip kafa vurabilecek bir santrfor olayı.

Şayet, Gordon bu iki eksiği de tamamlayabilirse gerçekten ortaya tabanca gibi bir Trabzonspor çıkacak. Çünkü bu sistemi uygulayabilmek için en büyük olay, güçlü olmak ve çok koşabilmek. Zaten Gordon Milne'nin özelliği de bu. Nitekim, gözlediğimiz kadarıyla Trabzonspor bu gücü yani kondisyonunu daha bugünden yakalamış durumda.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!