Gökyüzünde Tarkan'ı bekledi

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzünde Tarkanı bekledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2012 00:00

4.80’le sırıkla atlamada altın madalyayı kazanan Rus efsane “Buraya gelip beni destekleyeceğini düşünmüştüm. Siz yine de Tarkan’a selam söyleyin” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, muhteşem finallerle kapandı. Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonun son gününde tribünleri dolduran seyirciler, sırıkla atlamanın en büyük yıldızı Elena Isinbaeva’yı izleme şansını elde etti.  Isinbaeva’nın yarış öncesi diğer sporculardan farklı hareketleri gözlerden kaçmadı. Rakipleri atlayışlarına 4.30 metreden başlarken, o çıta 4.70’e gelene kadar bekledi. Isinbaeva, diğer atletlerin tersine ısınma atlayışı da yapmadı. Finalde sırasını beklerken de yere uzanıp üstünü örten ve yüzünü havlu ile kapatan Rus yıldız, neredeyse yarım saat bu şekilde yatarak yarışma ile ilgilenmedi. Tamamen kendi atlayışlarına konsantre olan Isinbaeva sırasının gelmesine doğru uykudan uyanmış edası ile kalkıp atlayışlarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ALTIN MADALYA ISINBAYEVA'NIN - FOTO GALERİ

Üç kez denedi ama başarılı olamadı

Rakipleri bir bir elendikten sonra sahne aldı. İlk atlayışında 4.70’i geçen Rus sporcu, ikinci hakkında elde ettiği 4.80’lik derecesiyle güle oynaya Dünya Şampiyonu oldu. Geçtiğimiz günlerde Stockholm’de 5.01’i geçerek salon dünya rekorunu geliştiren Isinbaeva kalan sürede ise adeta kendisiyle yarıştı. Güzel yıldız, 5.02 ile yeni dünya rekorunu kırmayı 3 kez denedi ama kıramadı.

Dünyaca ünlü sırıkla atlamacı, madalya töreninin ardından basın  mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk seyircilerin kendisine verdiği destek için teşekkür etti. Isinbaeva, “Türk taraftarların desteğini hissetmek harikaydı. Tarkan’ın bir şarkısı en sevdiğim şarkı. Buraya gelip beni destekleyeceğini düşünmüştüm. Siz yine de Tarkan’a selam söyleyin” diye konuştu.

Komşu zaferi sirtakiyle kutladı

Chondrokoukis, 2.33 ile Komşu’ya bu şampiyonadaki tek altın madalyasını kazandırdı. Tribündeki Yunanlılar madalyayı sirtaki ile kutladılar.

Günün sürprizi

KADINLAR 3000 metre finalini 8:37.16’lık derecesi ile kazanan Kenyalı Hellen Onsando Obiri, yarışın favorisi Meseret Defar’ı (8:38.26) geride bıraktı.

Günün enstantanesi

KADINLAR yüksek atlamada üç tane 2. olunca törende ilginç bir görüntü ortaya çıktı. İtalyan, İsveçli ve Rus sporcular 2.’lig  kürsüsüne birlikte çıktı.

Haberin Devamı

Günün gözyaşları

KADINLAR 60 metrenin yarı final serisinde hatalı çıkış yapan LaVerne Jones-Ferrette diskalifiye oldu. Hakemlerin uyarısı ile dışarıya alınınca ağladı.

ASLI BRONZ MADALYA KAZANDI - FOTO GALERİ

ATLETLERİN KUMLA DANSI - FOTO GALERİ

DÜNYA SPOR MODASI İSTANBUL'DA - FOTO GALERİ

Son 23 yılın en iyi atlayışı İstanbul'da

Kadınlar uzun atlamada tarih yazıldı. Amerikalı atlet Britney Reese, 7.23’lük muhteşem atlayışıyla altın madalyayı kazandı.

ATLETİZMSEVERLER, dün kadınlar uzun atlamada da tarihi bir dereceye tanık oldu. Finali, 7.23’lük muhteşem atlayışı ile ABD’li Britney Reese kazandı. Son atlayışında deyim yerindeyse uçan Reese, şampiyona rekorunu da kırdı. ABD’li sporcu böylece, İstanbul’da kadınlar uzun atlamada dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 3. derecesine imza attı.

Haberin Devamı

24 yıldır kırılamıyordu

Türk sporseverlerin önünde gerçekleşen atlayış, aynı zamanda son 23 yılın en iyi derecesi olarak da tarihe geçti. Bu dalda 24 yıldır kırılamayan dünya rekoru 7.37 ile eski Doğu Alman-ya’dan Heike Dreschler’e ait. İkinci en iyi atlayış ise eski Sovyetler Birli-ği’nden Galina Chistyak-ova’nın 1989’da elde ettiği 7.30.

İtirazlar sonucu değiştirmedi

Erkekler 4x400 metre bayrakta önce diskalifiye edilen ABD takımının, itiraz sonunda birinciliği tescil edildi. ABD takımının bayrak değişiminde pozisyon ihlali yapıldığı gereçkesiyle B.Britanya’ya altın madalya verildi. Ancak ABD’li yetkililer itirazda bulundu. Jüri, ABD’nin birinciliğini kabul etti. Britanya gümüş, Trinidad Tobago bronz madalyayı aldı.

Haberin Devamı

ILHAM İKİNCİ OLDU, TÜRK BAYRAĞIYLA YERE KAPANDI - FOTO GALERİ

ŞAMPİYONAYA BÜYÜK İLGİ

ATAKÖY'DE 2 DÜNYA REKORU

MADALYA SIRALAMASINDA BİRİNCİLİK ABD'NİN

Bu gururu iki defa yaşadık

Türkiye, şampiyonayı 2 madalyayla bitirdi. Bin 500 metrede Aslı Çakır Alptekin, bronz madalyayı kaptı. Yine bin 500 metrede İlham Tanui Özbilen          de gümüş madalya kazandı.

14. Dünya Salon  Atletizm Şampiyonası’nda 1 gümüş, 1 bronz madalya alan Türkiye, şampiyonayı 2  madalyayla tamamladı.Kadınlar 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin, 4.08.74’le Türkiye rekoru kırıp, üçüncü oldu.  Aslı, Türkiye’ye dünya  salon atletizm şampiyonası tarihindeki ilk madalyasını kazandırdı. Erkekler 1500 metrede  İlham Tanui Özbilen de 3.45.35’lik derecesiyle ikinci olarak, gümüş madalya  kazandı.
İlham, Türkiye’ye salon dünya şampiyonası tarihindeki ilk gümüş  madalyasını kazandırdı. Erkekler 400 metrede Ali Ekber Kayaş ve kadınlar 400 metrede Meliz Redif, yarı finalde elendi.

Haberin Devamı

İki rekor kırıldı

Ukraynalı atlet Natallia Dobrnyska topladığı 5013 puanla, heptatlonda ABD’li Ashton Eaton 6645 puanla yeni dünya rekorunun sahibi olmayı başardılar.

Şampiyona’dan notlar

Zaferini İncille kutladı

ERKEKLER 3 Adım Atlama Finalinde 17.70 ile bu yılın en iyi derecesini yapan Will Claye, zaferini, elinde İncil’le kutlayıp ilginç görüntü sergiledi.

Bayrak yarışı nefes kesti

KADINLAR 4x400 metre bayrak yarışı belki de günün en çekişmeli finaliydi. İngiltere, ABD’yi fotofinişle geride bıraktı. İki takım da yarış bittikten sonra bir süre kimin birinci olduğunu anlayamadı. Sonuç derecelerin ekrana yansıması ile belli oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!