Girişim fırsatlarını değerlendirirken bunlara dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

Girişim fırsatlarını değerlendirirken bunlara dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 09:00

Girişimcilikte riskler kadar fırsatlar da iyi gözlemlenmeli. İşte başarılı bir girişime sahip olmak için dikkat etmeniz gereken noktalar...

Haberin Devamı

Girişimini başarıya ulaştıran girişimcilerin riskleri iyi tahmin etmeleri kadar fırsatları da etkin bir şekilde görme ve kullanma özellikleri dikkat çekiyor. Girişim fırsatlarını değerlendirirken dikkat edilmesi gerekenler:

  1. İçinde bulunduğunuz sektörü bir girişimci olarak iyi takip etmelisiniz. Sektör ilişkilerini analiz etmek ve pazardaki yeni fırsatları görmek size yeni ürünler veya hizmetler hakkında da ilham verebilir.
  2. Sahip olduğunuz kaynakları iyi yönetmek de fırsatları doğru kullanabilmenizi sağlar. Sermaye ve insan kaynakları bu konularda en başı çekiyor. Entelektüel sermaye de maddi sermaye kadar önemli.
  3. Farklı pazarlar hakkında bilgi sahibi olmanız size avantaj sağlar. Bir kriz ortamından girişiminize katkı sağlayacak olan yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz.
  4. Müşterilerinizin ne istediğini iyi bilmek ve bu alanda fark yaratan detaylara yönelmek girişiminize yeni fırsatlar sağlayabilir.
  5. Kişiselleştirme formatı altın çağını yaşıyor. Kişiselleştirilmiş talepler yaratarak müşterilerinizin dikkatini çekebilir ve çok farklı pazar alanları keşfedebilirsiniz.
  6. Sektörde yer alan diğer firmaları kopyalamak yerine özgün olmaya ve fark yaratmaya odaklanırsanız bir süre sonra daha fazla tercih edilen tarafta olduğunuzu görebilirsiniz. Orijinal fikirler her zaman dikkat çekicidir.
  7. Finansman desteği için kredi kurumları veya bankaların yanında çeşitli teşvik programları olan KOSGEB gibi kurumların teşvik paketlerini de inceleyebilirsiniz. Network ağınız sayesinde yeni yatırımcılarla tanışmak da size avantaj sağlayabilir.
  8. Zamanı iyi yönetmek ve girişiminize kendinizi adamak girişiminizi kısa zamanda büyütmek için gerekli olan adımları ifade ediyor.
  9. Nakit akışınızı her zaman iyi yönetmeye çalışın ve kriz durumlarında hemen küçülmeye gitmek yerine başka kaynaklar yaratarak bu dönemi olabildiğince hafif geçirmeye odaklanın.
  10. Rakiplerinizle farklı yanlarınızı ortaya koyarak sıyrılın. Bunun yanında rekabeti sadece fiyat odaklı yapmak yerine değer yaratma ve kalite unsurlarına da odaklanmanız gerektiğini bilin.
  11. Girişiminizin geleceği hakkında fikir önderlerinden destek alarak sektörde tecrübeli olanların öneri ve tavsiyelerini dikkatlice dinleyin.
  12. Teknoloji araçlarını girişiminiz için sonuna kadar kullanın ve şirketinizi farklılaştıracak teknolojiler hakkında da bilgi sahibi olun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!