‘Gezi’ zararı 100 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

‘Gezi’ zararı 100 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 00:00

Son 20 gündür devam eden Gezi parkı eylemlerinin devlete zararı 100 milyon lirayı buldu. Yaşanan olayların ilk tespitlere göre devlete maliyetinin şu an itibariyle 100 milyonu aştığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kimin parası bu? Milletin değil mi? Burada fakir fukaranın, garip gurebanın hakkı yok mu? Hani siz fakir fukaradan, garip gurebadan yanaydınız? Sizi rahatsız eden neydi? Her yerde esnafımı, tüccarımı niçin rahatsız ettiniz? ” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Taksim meydanının, meydan olarak 103 bin metrekare olduğunu, eski adıyla Topçu Kışlası, yeni proje olarak Şehir Müzesi’nin ise 11 bin metrekareye oturduğunu yani yaklaşık yüzde 10’u olduğunu
ifade etti. Bunun dışındaki alanın yine halkın çok rahat kullanabileceği bir düzenlemeyle en ideal projeyle halkın hizmetine sunulacağını  dile getiren Erdoğan, “Şehir Müzesi’nin içinde kalan ağaçlar yine kalacak ama sökülen 70-80 ağaç Şehir Müzesi’nin çevresine ve meydana aynen dikilecek” dedi. Başbakan Erdoğan,
“Fransa, bakıyorsunuz Louvre Müzesi’yle iftihar ediyor. Bizimki o kadar da büyük değil ama böyle bir müzemiz olsun ve biz de bununla iftihar edelim. Gelecek, herkes içerde o yemyeşil adeta yine Gezi Parkı gibi orada hem dinlenecek hem müzeyi gezecek.Böyle bir zemin, çevreyi, tarihi,  kültürü korumaktır” diye konuştu.

16 bin dolar gelir

Erdoğan, 10. Kalkınma Planı’nda yer alan bazı hedefleri de paylaşarak, şöyle devam etti: “10. Kalkınma Planı döneminde, Türkiye’nin yıllık ortalama yüzde 5.5 oranında büyümesini hedefliyoruz. Böyle bir büyüme oranıyla 2018 yılı sonunda inşallah milli gelirimiz, 1.3 trilyon dolara ulaşmış olacak. Kişi başına milli gelirimizi ise 5 yılın sonunda 16 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İşsizlik oranının yüzde 7,8’e enflasyonun ise yüzde 4,5’e indirilmesini hedefliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!