Gerets: Mesleğimde taraftarın istifa çağrısını ilk kez duydum

Güncelleme Tarihi:

Gerets: Mesleğimde taraftarın istifa çağrısını ilk kez duydum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 01:12

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, taraftarların kendisini istifaya çağırmasıyla ilgili, “Futbol yaşamımda ilk kez böyle birşey duydum, ama bununla yaşayabilirim” dedi.

Haberin Devamı

İlk ini istifaya çağırmasıyla ilgili, “Futbol yaşamımda ilk kez böyle birşey duydum, ama bununla yaşayabilirim” dedi.
PSV Eindhoven maçından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Erik Gerets, ”İlk kez böyle bir durumdayım. Ne oyuncu, ne antrenör olarak böyle birşey duydum, ama bununla yaşayabilirim. Çünkü birinci devrede oynadığımız futbol ve gösterdiğimiz performans çok iyiydi, bundan dolayı kırıklığım yok. Birinci devrede takım olarak ne yapabileceğimizi gösterdik. Değişik bir durum ama bununla yaşayabilirim” diye konuştu.

Gerets, çoğu maçta çok iyi oynamalarına karşın kimi zaman kişisel hatalardan dolayı kendi kalelerinde goller gördüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bugün de hata yapan Mondragon, yenilgiye en fazla üzüldü. Tüm takım arkadaşları maçtan sonra soyunma odasında ona moral verdi, 'Sen de bir insansın, herkes hata yapabilir' dedi. Böylece hep birlikte yolumuza devam ediyoruz.”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İŞİMİZ ZORLAŞTI”

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sonuçla işlerinin zorlaştığını anlatan Belçikalı teknik adam, hedeflerinin artık UEFA Kupası'na katılmak olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gerets, ligdeki hedeflerine ulaşmak için de kötü gidişatı bir an önce iyiye çevirmelerinin gerektiğini dile getirdi.
Rüzgardan yakınmadıklarını dile getiren Gerets, “Rüzgar, iki takım için de zor anlar yaşattı, statla ilgili kötü düşüncemiz yok” dedi.

Gerets, Arda'nın ilk devrede sahanın en iyisi olduğunu ifade ederken, takımın öbür oyuncuları gibi Arda'nın da ikinci yarıda yorulduğunu, üstüste yapılan maçlar nedeniyle de bunun normal olduğunu bildirdi.

“GOLÜ YİYİNCE SİSTEMDEN KOPTUK”

Gerets, ilk devrede çok iyi oynadıklarını, ikinci yarıda golü kalelerinde görünceye kadar da iyi olduklarını söyledi.
“Bu golden sonra takımda sistemden ayrılmalar oldu” diyen Gerets, ”Şanssızlıklarla birlikte rakibin oyun disiplinine sadık kalması, bu geceki sonucu ortaya çıkardı. Golden sonra hem takımda, hem da Arda'da iyi gidişatın devamı gelmedi. Böylece sonuç kötü oldu” diye konuştu.

Gerets, seyircilerin sahaya atlamalarına fazla birşey diyemeyeceğini, ancak yaşananların üzücü olduğunu kaydetti.
Bu maçta da kadroya almadığı Carussca ile ilgili bir soru üzerine Belçikalı çalıştırıcı, “Kendini daha fazla göstermeli, ama hala ondan umutluyuz. İlerleyen günlerde ondan yararlanacağız” yanıtını verdi.

KOEMAN: BUNDAN İYİSİ OLAMAZ

PSV Eindhoven Teknik Direktörü Ronald Koeman ise, grupta gidişatlarının çok iyi olduğunu belirterek, “2 maç kazandık, bundan daha iyi olamaz” dedi.

Haberin Devamı

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye 2'ye ayırabileceklerini anlatan Koeman, ”İlk yarıda rüzgarın etkisiyle 5-6 topu arkamızda bulduk, zor bir başlangıç yaptık, rakip çok agresifti. Arda karşısında Kromkamp zor onlar yaşadı. İkinci yarıya iyi başladık. Rakibimiz güvenini yitirdi, biz kontrolü elimize aldık ve kazandık. Sonuçtan çok memnunuz” diye konuştu.

Koeman, maça iyi hazırlanan Galatasaray'ın, genç oyuncularla karşılaşmaya çok iyi başladığını, ancak ikinci devrede bu hızlı başlangıcın dezavantajını gördüklerini ve oyuna kendilerinin hakim olduğunu söyledi. Galatasaray ile Grondins de Bordeaux'un UEFA Kupası için şanslarını eşit gördüğünü de dile getiren Koeman, Galatasaray'ın, Bordeaux deplasmanına gideceğini, son maçını da FC Liverpool ile oynama dezavantajı olduğunu, buna karşın futbolda hiçbir şeyin baştan belli olamayacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Galatasaray, Kayseri Erciyesspor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarına yarın başlayacak.

INAMOTO: ŞANSIMIZI YİTİRMEDİK

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Inamoto da Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde tur atlama şanslarının hala bitmediğini söyledi. PSV Eindhoven maçına iyi başladıklarını ve ilk golü de bulduklarını belirten Inamoto, “Ama 2. golü bulamadığımız için sıkıntı yaşadık. Bugün yenilmiş olabiliriz, ancak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Önümüzde hala 3 maç var. Tur şansımızı kesinlikle yitirmiş değiliz” dedi.

PSV Eindhoven'lı futbolcu Cocu da maç sonrası yaptığı açıklamada, bir üst tura çıkmak için avantajlı duruma geçtiklerini kaydetti.

Galataaray karşısında ilk yarıda rüzgarı arkalarına alarak oynadıklarını, ancak agresif oynayan rakiplerinin 1-0 öne geçtiğini belirten Cocu, “İkinci yarıda, bilinenin tersine rüzgara karşı daha iyi oynadık ve sonuca gittik. İstanbul'dan çok önemli bir galibiyetle ayrılıyoruz. Bir üst tura çıkmak için avantajlıyız ama kesinlikle olaya 'bitti' gözüyle bakmıyoruz. Grupta 3 maç daha var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!