Gerets: İyi yoldayız

Güncelleme Tarihi:

Gerets: İyi yoldayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 16:37

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, takımının sportif olarak iyi yolda olduğunu, bu performansı sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında soruları yanıtlayan Gerets, Antalya kampında ikinci yarı için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydererek, “Sportif olarak iyi yolda olduğumuzu biliyoruz. Bunu devam ettirmek zorundayız. Rakibimizle (Fenerbahçe) puan farkını kapatmak için yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı toplantının son sorusu olarak yöneltilen, “Maddi konulardaki sıkıntıya bu takım ne zamana kadar dayanacak?” biçimindeki soruya, tebessüm ederek “İnşallah sezon sonuna kadar” yanıtını verdi.

'ARKADAŞLIK ÜST DÜZEYDE...'

Takımın iyi bir hava yakaladığının altını çizen Gerets, ikili ilişkilerin üst düzeyde olmasının kendisini sevindirdiğini iade ederek, şunları kaydetti:
“Takımın iyi bir havada olması, ilişkilerin, arkadaşlığın üst düzeyde olması bizi sevindiriyor. İdmanlarda hep birlikte gülmeyi, şakalaşmayı ve daha sonra ciddiyeti almayı biliyoruz. Hasan Şaş, Necati ve Ümit daha fazla sorumluluk almak istediklerini hissettirdiler. İkinci devreye daha sıcak baktığımızı ifade ediyorum. Konyaspor maçında sahada 11 aslan göreceksiniz. Burada çalışacağımız olaylar disiplin ve oyun bazında olacaktır. İyi başarılı bir maç izleteceğimizi umuyoruz.”

KONYASPOR MAÇINDA GENÇLERE ŞANS VERECEK

Gerets, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle ülke milli takımlarında bulunan Song, Saidou ve cezalı İliç ile Ayhan'ın yokluğunda Konyaspor karşısında sahaya süreceği ilk 11'de 1-2 genç futbolcuya yer vereceğini söyledi.
“Sürpriz bir kadroyla karşılaşabilirsiniz” diyen Gerets, genç oyuncuların bu şansı çalışarak hak ettiğini ifade etti.

'BASIN POLİTİKAMIZDA DEĞİŞİKLİK OLACAK'

Eric Gerets, futbolcular arasında antrenmanlarda yaşanan gerginliklerin abartılarak haber yapıldığı gerekçesiyle, sezonun ikinci yarısında basınla ilişkiler konusunda daha farklı uygulama yapacaklarını ifade etti.
Bundan böyle hafta içinde 1 antrenmanın basın mensuplarına açık olacağını belirten Gerets, her Perşembe günü de tesislerde basın toplantısı yapacağını kaydederek, “Basınla politikamızda değişiklik olacak” dedi.
Belçikalı teknik adam, “Gerets bu uygulamayla basın özgürlüğünü kısıtlamıyor mu?” şeklindeki soruya, “Değerlendirmelerin yanlış yansıtıldığını gördüğümüz için bu uygulamaya başvurduk. Basın özgürlüğünün tabii ki her zaman yanında olmak isterim. Basın özgürlüğü gerçekten objektif olmayı gerektirir. Yalan haberler olmamasını gerektirir” yanıtını verdi.

'PARA ÖDENMEZSE KONYASPOR MAÇINDA DA KRİZ YAŞANMAZ'

Belçikalı çalıştırıcı, “Konyaspor maçına 3 gün kaldı. Futbolcuların çoğu hala paralarını alamadı. Bu takımın motivasyonunu bozar mı?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
“Herhangi bir kriz yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Hafta boyunca da herhangi bir futbolcu parasal sorunu olduğunu bize söylemedi. Pazar günü öyle bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.”

'HEINZ İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ...'

Galatasaray teknik direktörü sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen Heinz için ikinci yarıyı yeni bir başlangıç olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Çek futbolcunun yarından itibaren aralarına katılacağını ifade eden Gerets, “Onun için yeni bir başlangıç olarak değerlendirmeliyiz. Çok daha verimli olacağını ümit ediyoruz” dedi.

ILIC VE AYHAN'IN CEZALARI

Gerets, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Iliç ile Ayhan'a verdiği cezalar ve diğer takımlardaki bazı oyuncuların cezalarında indirime gidilmesiyle ilgili yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:
“İki oyuncumuzun da cezalarında indirim olmamasına şaşırıyorum. Zaten ben bu ülkede yabancıyım onun için de herhalde bu ülkedeki spor kurallarını iyi anlamıyorum. Oyuncularımıza suçsuz demiyoruz. onlarda aynaya bakmalı, yaptıkları hatalar var. Ayhan'a Beşiktaş maçında kötü sözler söylendi. Yaptığı hareket doğru değildi ancak cezanın bu düzeyde olmasını da çok fazla beğendiğimizi söyleyemeyiz.”

FENERBAHÇE'NİN APPİAH'I GETİRMESİ...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!