Gençler Zimbabveli koça emannet

Güncelleme Tarihi:

Gençler Zimbabveli koça emannet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 11:56

Hacette Üniversitesi'nde havacılık ve uzay mühendisliği bölümünde okuyan Zimbabveli Tinashe Gwaringa, 2 yıldır Tofaş'ın Ankara'daki basketbol okulunda antrenörlük yapıyor.

Üniversite okumak için Ankara'ya gelen 24 yaşındaki Tinashe, aynı zamanda basketbola olan tutkusundan dolayı Tofaş'ın Çankaya'daki altyapısında antrenör olarak çalışıyor. Basketbol oynamaya 12 yaşında başladığını belirten Tinashe, “Zimbabve 18 yaş altı milli takımında da görev aldım. Ancak, daha sonra maddi imkansızlıklardan dolayı okuyup meslek sahibi olabilmek için Türkiye'ye geldim” dedi.

Türkiye'de de içindeki basketbol sevgisini atamadığını anlatan Tinashe, Tofaş'ın antrenörlük başvurusunu kabul etmesi üzerine basketbolla yollarının yeniden kesiştiğini söyledi. Tinashe, yaşam enerjisini basketbola borçlu olduğunu vurgulayarak, “Burada da öncelikle gençlerin sporu sevmesine yardımcı oluyoruz. Daha sonra ise yetenekli isimleri Türk basketboluna kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Mühendislik ve basketbol arasında kalmak

Ülkesindeki ailesine bakmak zorunda olduğunu dile getiren Tinashe, bu nedenle biran önce okulunu tamamlayıp en kısa sürede mühendislik mesleğine başlaması gerektiğini ifade etti. “Mühendislik ve basketbol arasında seçim yapmak zorunda kalırsam karar vermekte çok zorlanırım” diyen Tinashe, şöyle konuştu:

“Basketbol benim her şeyim. Çocukluğumdan beri hep basketbol oynuyorum. Zamanım varsa basketbola devam ederim. Ancak, ailemin de farklı beklentileri var. Basketbolu çok seviyorum ama diğer yandan da ülkemde yaşayan aileme bakmak zorundayım. Ailem beni Türkiye'ye basketbol için göndermedi. 'Okuyacaksın ve meslek sahibi olacaksın' diye gönderdi.”

Başantrenör Özdemir:“Tinashe'nin sinirleri alınmış gibi”

Başantrenör Fırat Özdemir ise çok sayıda yıldız adayı oyuncu yetiştirdiklerine işaret ederek, bu oyuncuların ileride Türk basketbolunda iyi yerlere geleceğini savundu. Geçen sezon küçüklerde birinci, miniklerde ve yıldızlarda ikinci, gençlerde de üçüncü olduklarını ifade eden Özdemir, bu başarıda Tinashe'nin önemli paya sahip olduğunu vurguladı. Özdmeir, Tinashe'nin basketbolcularla iletişiminin çok iyi olduğuna dikkati çekerek, “Tinashe'nin sinirleri alınmış gibi. Oyunculara karşı ses tonu hiç yükselmiyor” dedi.

Geleceğin yıldız adayları durumlarından memnun

Basketbolda geleceğin yıldız adayları da antrenörlerini çok sevdiklerini, Tinashe ile çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Hocalarının kendilerine hiç kızmadığını dile getiren gençler, antrenörleri Tinashe'den çok şey öğrendiklerini vurguladılar. İdmanların  eğlenceli geçtiğini anlatan oyuncular, bunu Tinashe'ye borçlu olduklarını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!