Genç tekvandocudan 5 yılda 13 madalya

Güncelleme Tarihi:

Genç tekvandocudan 5 yılda 13 madalya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 11:49

Yunus Emre Sayan, 5 yılda katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 10'u altın olmak üzere 13 madalya ve 3 kupa kazandı.

Haberin Devamı

Tekvandoya 5 yıl önce başlayan ve bu sürede katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 10'u altın olmak üzere 13 madalya kazanan 16 yaşındaki Yunus Emre Sayan, başarısıyla dikkati çekiyor.

Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nde spor hayatına devam eden Sayan, milli takım antrenörlüğü yapan, dünya ve Avrupa şampiyonu annesi Arzu Tan Sayan ve Avrupa şampiyonu babası Yavuz Sayan tarafından çalıştırılıyor. Tekvandoya başladığı 2008'de, ilk katıldığı turnuvada minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde eden Sayan, daha sonra Türkiye, Avrupa ve uluslararası şampiyonalarda 10 kez altın madalya kazanarak, anne ve babasının gururu oldu.

Sayan, son olarak 2-5 Eylül tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenen Balkan Gençler Şampiyonası'nda 63 kiloda şampiyon olarak madalya sayısını 13'e çıkardı.

Genç sporcu, yaptığı açıklamada, anne ve babasının kendisine sağladığı maddi, manevi destekle bugünlere geldiğini, başarı çıtasını yükseltmek için onların antenörlüğünde yoğun şekilde çalıştığını söyledi.


Hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Ebeveynlerinin başarısına önemli katkı sağladığını vurgulayan genç sporcu, şöyle devam etti:

“Tekvandoya anne ve babamın teşviki sonucunda başladım. Yaklaşık 5 yıllık spor yaşamım boyunca çeşitli şampiyonalarda önemli dereceler elde ettim. Kısa süre önce de Sırbistan'da düzenlenen Balkan Gençler Şampiyonası'nda birinci oldum. En büyük hedefim ise olimpiyatlarda şampiyon olmak. Günde iki kez antrenman yapıyorum. Bu hedefime ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımı sürdüreceğim.”


Lakabı: 'altın çocuk'

Anne Arzu Tan Sayan da oğlunun spor yaşamında emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Yunus Emre daha yolun başında. Ancak 5 yılda 13 madalya ve 3 kupa aldı. Çevremizdekiler bu başarıdan dolayı Yunus Emre'ye 'altın çocuk' diyor. Ondan çok umutluyuz. Hem çok çalışıyor hem de yetenekli. İnşallah daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Baba Yavuz Sayan ise Yunus Emre'nin başarılarıyla gururlandıklarını ifade ederek, “Daha önce koyduğumuz hedeflere yavaş yavaş ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz, inşalah yaşamaya devam da edeceğiz” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen de geleceğini parlak olarak gördükleri genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!