Genç tekvandocu madalyaya doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Genç tekvandocu madalyaya doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 11:23

Tekvandoda 6 yılda katıldığı organizasyonlarda 11'i altın, 15 madalya kazanan 17 yaşındaki milli sporcu Yunus Emre Sayan'ın hedefi olimpiyat şampiyonu olmak.

Haberin Devamı

İlbank Spor Kulübü'nde spor hayatını sürdüren Sayan, milli takım antrenörlüğü yapan, dünya ve Avrupa şampiyonu annesi Arzu Tan Sayan ve milli takım antrenörü Avrupa şampiyonu babası Yavuz Sayan tarafından çalıştırılıyor.

Tekvandoya başladığı 2008'de, ilk katıldığı turnuvada minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde eden Sayan, daha sonra Türkiye, Avrupa ve uluslararası şampiyonalarda 11 kez altın madalya kazanarak, anne ve babasının gururu oldu.

Sayan, son olarak kısa bir süre önce Tayvan'da düzenlenen 10. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 68 kiloda ikinci olarak madalya sayısını 15'e çıkardı.

Genç sporcu, yaptığı açıklamada, anne ve babasının kendisine sağladığı maddi, manevi destekle bugünlere geldiğini, başarı çıtasını yükseltmek için onların antrenörlüğünde yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Şampiyon olamadığında burukluk yaşadığını dile getiren Sayan, şöyle devam etti:

"Minikler, yıldızlar, gençler ve ümitlerde Türkiye şampiyonluğum var. Yıldızlarda Avrupa şampiyonluğum var. İki hafta önce dünya ikincisi oldum. İki sene önce de gitmiştim orada derece maçında yenilmiştim. Orada hedef koydum diğer dünya şampiyonasında birinci olmak için. İkincilik nasipmiş ikinci oldum."

Anne ve babasından büyük destek gördüğünü ifade eden Sayan, "Annem babam milli antrenör zaten. Onların sayesinde bu duruma geldim. Babamdan kaçsam annem yakalıyor, annemden kaçsam babam" diye konuştu.

"En büyük hayalim olimpiyatlarda şampiyon olmak"

Olimpiyat şampiyonluğu için sistemli bir şekilde çalıştığını vurgulayan Sayan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bazı öğrenciler, iki saat çalışıp gidiyorlar. Ben ise günün 24 saati nerede ne yapmam, ne yiyip ne içmem gerektiğini biliyorum. Annem ve babam bana hep gösteriyor. Çok artılarım var. Hedefim 2020 olimpiyatları. En büyük hayalim olimpiyatlarda şampiyon olmak. Bunun için günün her saatinde tekvandoyla yaşıyorum."

"Olimpiyat şampiyonluğunu çocuğumuzda tatmak istiyoruz"

Yunus Emre'nin babası ve antrenörü olan Yavuz Sayan ise oğluyla gurur duyduğunu belirtti.

Dünya ikinciliğinin büyük başarı olduğunu dile getiren Sayan "Bu Türkiye için çok büyük bir başarı. Amacımız Yunus Emre gibi sporcuları yetiştirmek. Sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Eşim de ve ben de olmayan olimpiyat şampiyonluğunu çocuğumuzda tatmak istiyoruz. Yunus Emre eşimle ikimizi tamamlıyor. Karakter, teknik ve fiziksel olarak" ifadelerini kullandı.

"Başarısı bizden kaynaklanıyor çünkü genlerimizde var"

Yunus Emre'nin annesi ve aynı zamanda antrenörü olan Arzu Tan Sayan da oğlunun başarısının çok çalışma ve aileden geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yunus Emre şimdiye kadar elde ettiği başarılarla babasını geçti ama beni geçemedi. Yunus inşallah dünya ile olimpiyatı da eklerse beni geçecek. Biz doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Başarısı bizden kaynaklanıyor çünkü genlerimizde var. Ben şampiyonum, eşim şampiyon, benim ablam da şampiyon, eniştem de öyle. Bize ailecek şampiyonuz, Rabbim bize nasip etti. Yunus bunu çok iyi kullanıyor."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin çok parlak olacağına inandıkları genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Genç tekvandocu madalyaya doymuyor

BAKMADAN GEÇME!