Genç tekvandocu madalyaya doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Genç tekvandocu madalyaya doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 10:48

Tekvando sporuna 4 yıl önce başlayan ve 4 kez Türkiye şampiyonu olan 14 yaşındaki Yunus Emre Sayan, Avrupa şampiyonasında da madalya kazanarak, başarısını taçlandırmak istiyor.

KASKİ Spor Kulübünde spor hayatını sürdüren Yunus Emre, milli takım antrenörlüğü yapan, dünya ve Avrupa şampiyonu annesi Arzu Tan Sayan ve Avrupa şampiyonu babası Yavuz Sayan gözetiminde, alanındaki yeteneğini geliştirmeye gayret ediyor.

Spor yaşamına başladığı 2008'de, minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu ile tanışan Yunus Emre, aynı kategoride ve 2 kez de gençler kategorisinde 3 şampiyonluk daha yaşayarak, anne ve babasının gururu oldu.
Genç sporcu, başarısını uluslararası organizasyonlara taşımak için 7 Temmuz'da Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya başladı.

Yunus Emre Sayan, anne ve babasının kendisine sağladığı maddi, manevi destekle bugünlere geldiğini, başarı çıtasını yükseltmek için gayret gösterdiğini söyledi.

Genç sporcu, “Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Bu şampiyonadan da madalyayla dönmek istiyorum. Anne ve babamın desteğiyle daha büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum” dedi.

Anne Arzu Tan Sayan da oğlunun kendilerinin yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “O yolar çok meşakkatli yollardı, biz en güzel şekilde atlattık. Başarılarla dolu yıllar geçti. 1 dünya şampiyonluğu, 2 Avrupa şampiyonluğu, olimpiyat üçüncülüğü ve birçok Türkiye şampiyonlukları elde ettim. Yunus Emre bu yolun başlangıcında. Daha önce 3 kez Türkiye şampiyonluğu kazanmıştı. Son olarak Marmaris'te düzenlenen Türkiye şampiyonasında da altın madalya kazandı. Allah'ın izniyle bizim yolumuzdan gelecek” diye konuştu.

Baba Yavuz Sayan ise Yunus Emre'nin başarılarıyla gururlandıklarını ifade ederek, “Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Yunus Emre, 7 Temmuz'da Gürcistan'da düzenlenecek şampiyonaya katılacak. Daha önce koyduğumuz hedeflere yavaş yavaş ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayseri'nin bu dalda yıllardır özlemini çektiği Avrupa şampiyonluğunu kentimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Yunus Emre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Konya'da düzenlenen ve 23 Nisan'da sona erecek “1. Rumi Uluslararası Tekvando Şampiyonası”nda da madalya arayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!