Gelmediğime pişmanım

Güncelleme Tarihi:

Gelmediğime pişmanım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şampiyonluk baskısı

F.Bahçe'nin cazip transfer teklifini geri çevirerek ülkesinde kalmayı tercih eden İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti, Hürriyet'e verdiği özel demeçte pişman olduğunu açıkladı. Sarı lacivertli takıma gelmesindeki en önemli etkenlerden birinin şampiyonluk baskısı olduğunu belirten Ancelotti'nin görüşleri şöyle:

Eşimin ısrarları

Eşim kadar pişman değilsem bile yine de Fenerbahçe'ye gitmediğim için şu aşamada pişman olduğumu itiraf edebilirim. Çok düşündüm, taşındım. Eşimin ısrarlarına karşın diğer akıl hocalarımı dinleyerek İstanbul macerasına atılmadım. Bir gün İtalya'ya dönünce iş bulamayacağım hissine kapıldım.

Dil sorunu korkuttu

Teklifi kabul etmememde dil önemli rol oynadı. Bir antrenörün aynı dili konuşmaması halinde veya tercüman aracılığı ile meramını anlatmaya çalıştığı ortamda ne denli başarılı olabileceğine şüphe ile baktım. Konu sadece Türkçe değildi. Takımda birçok yabancı vardı. Uluslararası takımın dili İngilizceydi ve bende o yoktu.

Teklif müthişti

Fenerbahçeli yöneticiler önüme her türlü açık çeki koydular. Her isteğime evet dediler. Ancak daha ilk sezon şampiyonluklar bekliyorlardı. Mazeret bulamazdım. Tüm kulüp ve taraftarlar buna endekslenmişti. Riskine giremezdim.

Parma’yı eleyemezdi

Fenerbahçe'nin başında ben bile olsaydım Parma'yı eleyemezdim. Parma çok deneyimli takım. Parma eksik kadrosuna rağmen Fenerbahçe'yi eleyecek kadar oynadı, hatta Türk takımını kendine eletti.

Baliç bambaşka biri

Fenerbahçe'yi içgüdüyle izliyorum. Aldığı sonuçları merak ediyorum. Kadrosunda iyi oyuncular var ama Baliç bambaşka. Bu futbolcu İtalya'da her zaman oynar. Ayrıca eğer kabul etseydim, Jay Jay Okocha'yı göndermezdim.

Şimdi boştayım

Fenerbahçe yöneticilerine söz vermiştim. Eğer yurt dışında görev alırsam Türkiye'ye gelirim diye. Real Betis'ten de büyük bir teklif geldi. Ama gitmedim. İtalya'da kalmak istedim. Elbet bir gün bir takım çalıştıracağım. Ama bu Çizme'de olacak.

Karım hala ümitli

Karım İstanbul'daki inanılmaz büyük ilgi karşısında adeta büyülendi. Şimdi herkese Türkiye'yi anlatıp göndermeye çalışıyor. Arada bir bana takılıyor. ‘‘Haydi Fenerbahçe'ye gidelim bir ziyafet çekelim, gelelim’’ diyor. Kısacası hala bir gün belki gideriz umudunu taşıyor.

Hakan Şükür fobisi!..

Her antrenör takımında Hakan Şükür gibi bir santrforu düşler. Almanya maçında attığı golü izledim. Büyülendim. Fenerbahçe'yi çalıştırsaydım, Galatasaray maçları öncesi Hakan fobisine girebilirdim. Hakan dünya çapında bir santrfor. Türkiye bunu iyi değerlendirmeli.

Eşimi Türk erkeklerinden kıskanmadım

Parma'ya dönünce arkamdan ‘‘Eşini Türk erkeklerinden kıskandı’’

diye duyumlar aldım. Hiçbir zaman eşimi Türk erkeklerinin ilgisinden kıskanmadım..

Okocha’yı vermezdim

Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmiş olsaydım Njieryalı yıldız Okocha'nın Paris Saint Germain’e transferine kesinlikle izin vermezdim. Çünkü Okocha gibi bir futbolcu bugün her takımın gücüne güç katar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!