Geleceği tasarlayan Michio Kaku İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Geleceği tasarlayan Michio Kaku İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:02

Geleceği tasarlayan öngörüleriyle dünyada otorite olarak kabul edilen fütürist Michio Kaku, TET Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında İstanbul’a geliyor. Kaku, teknoloji çağına ilişkin öngörülerini Türkiye’de ilk kez düzenlenen bilişim pazarında açıklayacak.

Haberin Devamı

İstanbul Elektrik – Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği tarafından elektrik, elektronik ve bilişim alanlarında Türkiye’nin ilk Ar-Ge Proje Pazarı olacak olan etkinlik, 25 Mayıs Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Öngörüleriyle geleceği inşa ediyor
Geleceği inşa edecek öngörüleriyle dünyada otorite olarak kabul edilen fütürist Michio Kaku, matematik ve fizik ve sicim teorisine dair teorilerinin yanı sıra zamanda yolculuk ve UFO’lara dair düşünceleriyle tanınıyor. Son dönemde Amerika’da best-seller haline gelen “Physics of Future” kitabının da yazarı olan Kaku, TET Ar-Ge Proje Pazarı’nda özellikle hayatımızın bir parçası olan elektronik ve bilişim alanlarının gelecekte hayatımıza olacak etkilerine ilişkin öngörülerini paylaşacak.

Haberin Devamı

Beş ana kategoride inovasyon ve katma değer aranacak
TET Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında projeler, bilgi işlem teknolojisi uygulamaları, nanoteknoloji uygulamaları, mikro elektro-mekanik sistem (MEMS) uygulamaları, enerji üretim, iletim ve dağıtımına yönelik uygulamalar, çevre ve enerji verimliliği uygulamaları olmak üzere beş ana kategoride değerlendirilecek.

Proje Değerlendirme Kurulu’nu oluşturan jüri üyeleri, değerlendirmelerini yaparken projelerin tema ve alt başlıklara uygunluğunu göz önünde bulunduracak. Ayrıca projelerin sağlayacağı katma değer de değerlendirmede diğer bir ölçüt olacak. Projelerin inovasyon ve uygulanabilirliği de değerlendirme sürecinde bir diğer önemli unsur.

Birincilik ödülü 50 bin TL
Etkinliğe katılmaya hak kazanan proje sahipleri istedikleri takdirde ödül kategorisinde de değerlendirmeye katılabiliyorlar. Projeler, Ödül Kurulu tarafından projenin içeriği, inovasyon, projenin uygulanabilirliği ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda birinci 50 bin TL, ikinci 30 bin TL, üçüncü 20 bin TL ile ödüllendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!