Geleceğe destek

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 21:43

VEHBİ Koç’un öncülüğünde 1967 yılında 205 iş insanının katkısıyla kurulan Türk Eğitim Vakfı (TEV) 48 yıldır çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Öğrencilere burs veren, yurtdışında da başarılı öğrencileri destekleyen, okullar ve yurtlar yapan TEV’in 2016 yılında yapacağı faaliyetleri bağışçılarının ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda açıkladı. TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda bağışçılar ve başarılı mezun bursiyerler de vardı. Ömer Koç, toplantıda TEV’in 48 yıldır adeta bir seferberlik ruhuyla çalıştığını hatırlatarak, “TEV bugüne kadara verdiği 217 bin 500 yurtiçi burs, 1665 yurtdışı bursun yanında 27 eğitim kurumu ve 9 ülke ile de işbirlikleriyle ülkemizin gurur kaynağı, örnek ve önder sivil toplum kuruluşudur. Vakıf olarak en büyük hedefimiz, geleceğimizin mimarları, aydınlık Türkiye’mizin umutları gençlerimizin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak, onların çalışmalarını etkin kılacak destekleri sunarak, ülkemizin ilerlemesinde sürekli ve kalıcı etkiler yaratmaktır” dedi. 

Haberin Devamı

2033’E KADAR DEVAM

Geleceğe destek



Toplantıda TEV’in çalışmalarıyla ilgili bir sunum da yapıldı. TEV Soma’da yaşanan maden kazasının ardından Soma Umut Fonu’nu hayata geçirmişti. Soma’da yaşamını yitiren Somalı çocuklara eğitim bursu sağlayan TEV’in bugüne kadar Soma Umut Fonu için 5 milyon lira destek sağladığı da açıklandı. TEV Genel Müdürü Yıldız Günay konuşmasında, “Soma’ya ilk gittiğimizde eğitimin kesintisiz sürmesine odaklandık. 2030’lu yıllara kadar devam edecek burslarımız var. 165 öğrenci TEV’e emanet. Ayrıca, TEV Ailesi olarak Soma Umut Fonu bursiyerlerimizlen Eylül ayında Okula Dönüş pikniğimizde bir araya geldik. Soma’yı Mayıs aylarında acıyla anmayı değil, Eylül aylarında bu gibi etkinliklerle umutla, coşkuyla anmayı arzu ediyoruz. Bu yüzden her Eylül ayında Somalı çocuklarımız ve aileleriyle bir araya geleceğiz” dedi. Soma’daki Bursiyer Eğitim Yaşam Döngüsü programı listesinde 2033 yılına kadar sürecek bir program söz konusu. TEV’in Genel Müdürü Yıldız Günay’ın verdiği bilgiye göre, TEV bağışçılarının vasiyetleri doğrultusunda iki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ankara’da da bir kız öğrenci yurdu olmak üzere bu öğretim yılında üç eğitim kurumunu daha hizmete açacak. Toplantıda TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı da burs desteğini arttırmak için vakfın faaliyetlerini genişletmeye çalıştıklarını anlattı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!