Geçici işçilerin kadroya alınmasında sorun çıktı

Güncelleme Tarihi:

Geçici işçilerin kadroya alınmasında sorun çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2000 00:00

Hükümetin bazı kamu kuruluşlarında çalışan 50 bin geçici işçinin kadroya geçirilmesine ilişkin kararının uygulanmasında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'ndeki geçici işçiler açısından sorun çıktı.
Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, bazı kamu kuruluşlarındaki geçici işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin protokole, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün de dahil edilmesini istedi. Gökalp, 3 Kasım'da Başbakanlık'a gönderdiği yazıda, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçelerinde öngörülen 66 programında yer alan ödenekler kapsamındaki geçici işçilerin, sürekli işçi kadrolarına geçirilmesini sağlayacak 26 Ekim 2000 tarihli protokola, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün dahil olmadığına dikkati çekti.

Bakanlığa bağlı kuruluş olan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nda geçici statüde, 3155 sayılı teşkilat kanununun 24 maddesi uyarınca 1976'dan beri geçici işçi çalıştırıldığını hatırlatan Bakan Gökalp, bu işçilerin ücretlerinin, her yıl katma bütçeden Tarım Reformu Fonu'na aktarılan ödenekten karşılandığını belirtti. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün geçici işçilerin kadroya alınmasını düzenleyen protokolde bahsedilen 66 alt programına dahil olmaması nedeniyle burada çalışan geçici işçilerin mağdur edildiğini vurgulayan Bakan Gökalp, söz konusu Genel Müdürlüğü'nde ilgili protokola dahil edilmesini istedi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nde geçici statüde çalışan 355 işçinin, kurumun protokole dahil olmaması nedeniyle kadroya geçirilemediği belirtildi. Söz konusu Protokol kapsamında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda 5 bin 497 geçici işçinin kadroya geçirileceği kaydedildi.

Öz Tarım-İş Sendikası'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Genel Başkan M. Emin Dindaroğlu ve sendika yöneticilerinin konu hakkında Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp ile temaslarının devam ettiği ve söz konusu işçilerin mağduriyetinin önlenmesine yönelik girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!