GE Enerji’den ilk siber güvenlik çözümü

Güncelleme Tarihi:

GE Enerji’den ilk siber güvenlik çözümü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 13:30

Latin Amerika’nın en büyük doğal gaz kombine çevrim santralinde GE’nin ilk siber güvenlik çözümü kullanılacak

Haberin Devamı

GE Enerji, Brezilya'nın kuzeydoğusunda kurulacak yeni bir kombine çevrim santrali için Centrais Elétricas de Sergipe S.A. (CELSE) ile bir hizmet anlaşması imzaladı. Operasyon, bakım ve onarım çözümleri ile dijital çözümler içeren anlaşma, aynı zamanda GE'nin OpShield siber güvenlik çözümü için Latin Amerika'dan verilen ilk sipariş olma özelliğini taşıyor. Anlaşma kapsamındaki çözümler, santralin performansını ve işletilebilirliğini artırmaya yardım ederken, güvenli operasyonel teknoloji bağlantısı da sağlayacak. 1.516 MW kapasiteli Porto de Sergipe santralinin Brezilya'nın kuzeydoğu bölgesindeki enerji ihtiyacının yüzde 15'ini karşılaması bekleniyor. Tesis, 2020 yılının Ocak ayında hizmete açıldığında, Latin Amerika'daki en büyük doğal gaz kombine çevrim santrali olacak.

CELSE şirketinin CEO'su Eduardo Maranhão anlaşma ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "GE, Porto de Sergipe santralinin önümüzdeki yıllarda güvenli ve istikrarlı bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz elektrik üretim hizmetlerine ve dijital uzmanlığa sahip. GE ile yaptığımız anlaşma dahilinde en yeni dijital teknoloji ve güvenlik çözümünü kapsayan bu projeden büyük memnuniyet duyuyoruz. Proje, Porto de Sergipe santralinin enerji anlaşmalarımızı destekleyecek şekilde en yüksek güvenilirlik ve işletilebilirlik düzeyinde faaliyet göstermesini sağlayacak."

Santralde GE’nin dijital çözümleri kullanılacak
Anlaşma kapsamında doğal gaz ve buhar türbinleri, yardımcı bileşenler, jeneratörler ve kontrol sistemlerine ilişkin planlı bakımı kapsayan uzun vadeli santral bakımı sağlanacak. Bununla birlikte santral operasyon ve bakım (O&M) hizmetleri ve GE'nin Endüstriyel İnternet işletim sistemi olan Predix* platformunda çalışanVarlık Performans Yönetimi ve Operasyon Optimizasyonu uygulamalarını içeren dijital çözümler de kullanılacak.

Anlaşma açısından asıl önemli çözüm ise siber güvenliğe yönelik çözüm olacak. Anlaşma ile santrale yönelik kötü amaçlı saldırıları izleyerek ve engelleyerek kritik altyapıyı korumaya yardım eden, İnternete bağlı, özel paylaşımlı güvenlik duvarı olan OpShield siber güvenlik çözümü sağlanacak.

Güvenlik işlemleri ve faaliyetleri gerçekleştirebilen siber güvenlik çözümü, operasyonel güvenilirliği artırmaya, ticari işletme sürekliliğiyle ilgili riskleri azaltmaya ve NERC CIP regülasyonlarına uygunluk gereksinimlerini karşılamaya yardım edecek.

GE Enerji Servisleri Latin Amerika Genel Müdürü olan Ramon Paramio konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Kapsamlı santral çözümleri platformumuz olan Fleet360*, CELSE şirketinin Porto de Sergipe santralinin kurulumu için yapacağı yatırımdan maksimum fayda elde etmesini mümkün kılacak. Proje, CELSE santralinin emre amedeliği, yakıt tüketimini ve verimlilik hedeflerini karşılamasına yardım etmek üzere özel olarak geliştirilen hizmetler içermesi nedeniyle büyük önem arz ediyor."

Bu anlaşma, GE ve CELSE'nin Ekim 2016'da anahtar teslim kombine çevrim santrali projesine yönelik olarak 900 milyon doları aşan ekipman siparişi için yaptığı duyurunun devamı niteliğinde. Sergipe eyaletinde bulunan Barra dos Coqueiros'ta inşa edilen santral, GE'nin üç 7HA gaz türbininin yanı sıra bir buhar türbini, atık ısı buhar kazanı ve enerji iletim teknolojisi içerecek. GE ayrıca, enerji üretimi ekipmanlarına ilişkin mühendislik paketini ve santralin geri kalan donanımını (ör. soğutma kuleleri, temeller, yollar ve binalar) tedarik edecek.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!