Gazza gibi olacağım

Güncelleme Tarihi:

Gazza gibi olacağım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

A Milli Takım kampına katılıp arkadaşlarıyla tanışan Leicester'lı Mustafa İzzet, İngiliz futbolcu Gascoigne'nin idolü olduğunu, onun gibi bir futbolcu olmak istediğini söyledi.

Türk kulübüne gelmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Ama içimdeki Milli Takım aşkı başka.

En büyük özelliklerimden biri forvete asistlik yapmak ve defansın yükünü üstlenmek.

G.Saray ile Arsenal arasında oynanacak UEFA Kupası finali müthiş olacak. Şansları eşit.

Kampa katıldı

İngiltere Süper Ligi'nde Leicester'da forma giyen Mustafa İzzet (Muzzy) dün Türk Milli takımı kampına katıldı, teknik direktör Mustafa Denizli ve takım arkadaşları ile tanıştı. Oldukca heyecanlı olduğu gözlenen Mustafa, uzun yıllar Türk Milli Takımı'na hizmet etmek istediğini söyledi. Muzzy, Milli Takımlar Menaceri Can Çobanoğlu ve antrenör Rıza Çalımbay'dan takım hakkında bilgi aldı.

Türkler'in gururu

Futbola 7 yaşında Chelsea minik takımında başladığını belirten 25 yaşındaki Muzzy, ‘‘İlk hocam Peter Necholas'tı. 17 yaşına kadar onunla birlikte çalıştım. Bana o zamanlar Türkler'in gururu diye hitap ediyordu. 4 yıl önce milli takıma gelmek istedim. Nejat Gürpınar bana bu konuda çok destek oldu’’ dedi.

Hakan SÜPER

Futbol yaşamında Hakan Şükür'e hayran olduğunu dile getiren Muzzy, ‘‘İngiliz futbolcu Paul Gascoigne ise benim idolüm. Hedefim Gascoigne gibi olmak. En büyük özelliklerimden biri forvete asistlik yapmak ve defansın yükünü üstlenmek. Orta alanda ısırıcı özelliklere sahibim’’ ifadesini kullandı.

şartlar eşit

Galatasaray'ın UEFA Kupası finalindeki rakibi Arsenal'a karşı oynadığını sözlerine ekleyen Muzzy, Kopenhag'daki karşılaşmanın galibini tahmin etmekte zorlandığını iki takımın da eşit şartlara sahip olduğunu vurguladı. Muzzy, ‘‘Henry, Bergkamp, Overmars, Kanu Arsenal'in iskeletini oluşturuyor’’ yorumunu yaptı.

yıldızlar ordusu

G.Saray'ın Arsenal kadar güçlü bir kadroya sahip olduğunu ileri süren Muzzy, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Hagi ve Hakan dünya çapında oyuncular. Taffarel, Popescu, Okan, Suat, Bülent, Arif süper bir tempoda oynuyorlar. Müthiş bir maç olacak. Final oynayan Avrupa'nın bir numarasıdır.’’

İngiliz'e futbol dersi

Galatasaray'ın İngiltere'de futbol dersi verdiğini ve tüm İngilizler'in taktirini kazandığını kaydeden Muzzy, ‘‘G.Saray, Türk futbolu için örnek teşkil etti. Bundan sonra diğer takımlarında patlama yapacağını umuyorum’’ dedi. Futbol yaşamını İngiltere'de sürdüreceğini anlatan Muzzy konuşmasını şöyle tamamladı:

Ömer Rıza'ya övgü

‘‘Türkiye'de bir kulübe gelmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Ama yüreğimdeki Milli Takım aşkını kimse sökemez. İngiltere'de geçen Ekim ayında Arsenal'dan West Ham'a transfer olan 20 yaşındaki Ömer Rıza da çok iyi bir santrfor. O da Türk Milli Takımı'na gelme yolunda. Türkiye'yi İngiltere'de temsil etmenin zevki de bambaşka.’’

Haberin Devamı

MUZZY MUTLU Mustafa İzzet, menajer Can Çobanoğlu, antrenör Rıza Çalımbay ve İngiltere'den kendisini getiren Nejat Gürpınar ile arkadaşımız İsmail Er'e Türk Milli Takımı'na uzun yıllar hizmet edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!