Gaziantepspor'dan Papila'ya tepki sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepspordan Papilaya tepki sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2005 14:09

Turkcell Süper Ligi'nde güçlü rakibi Fenerbahçe'ye uzatma dakikalarında penaltı golüyle yenilen Gaziantepspor'da, maçın hakemi Cem Papila'ya tepki sürüyor.

Haberin Devamı

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Göymen, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçında orta hakem Cem Papila'nın karşılaşmanın uzatma dakikalarında yarattığı penaltı nedeniyle kamuoyunda da tarafsız kişilerce eleştirildiğini söyledi.

Göymen, FIFA kokartlı hakem Cem Papila'nın karşılaşma süresince Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ev sahibi takımın aleyhine olan birçok faulü görmezden gelerek düdük çalmadığını savundu. Sarı kartı olan Appiah'ın tepki olarak topu yere çarpmasına da Papila'nın seyirci kaldığını ifade eden Göymen, “Hakem Cem Papila maç bitti derken, bir kez daha yapacağını yaptı ve Alex'in aldatmaca hareketini fırsat bilerek penaltı noktasını gösterdi. Herkes şunu merak ediyor; acaba aynı pozisyon bizim için olsaydı, Papila bizim için de penaltı noktasını gösterir miydi? Tabii ki hayır, gösteremezdi. Bu iş yürek ister” diye konuştu.

Haberin Devamı

Göymen, son derece profesyonelce yapılmış bir penaltı aldatmacasına Cem Papila gibi FIFA kokartlı bir hakemin aldanmasına bir anlam veremediklerini belirterek, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özertem'i göreve çağırdı.
Bu sezon hakemlerin bazı takımları koruma ve kollama görevini üstlenmiş gibi davranmalarını izah etmekte zorlandıklarını kaydeden Ahmet Göymen, şöyle konuştu:

Galatasaray Kulübü ASbaşkanı Ergün Gürsoy'un Gençlerbirliği maçı sonrası hakemler hakkında yorum yaparken, (Bizim maçın hakemi, Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının hakemi kadar kötü değildi) diye açıklama yapıyor. Cem Papila ve bazı hakemlerin kayırmacı davranışları nedeniyle, bu sezon başından beri Gaziantepspor'un en az 6 puanı başka takımlara gitti. Bunun hesabını acaba kim verecek? Bu lig nasıl bitecek? Bu ligin sonucu belli ise oynanmasına ne gerek var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!