Gazi için dörtnala

Güncelleme Tarihi:

Gazi için dörtnala
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2009 00:00

Veliefendi Hipodromu’nda 83’üncüsü koşulacak Gazi Koşusu’nun startı saat 20.45’te verilecek. İlk kez gece koşulacak dev yarışta birinci olan safkan sahibine toplam 1 milyon 250 bin lira kazandıracak.

Haberin Devamı

TÜRK At Yarışçılığının derbisi olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu’nun 83’üncüsü bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulacak. İlk kez gece yapılacak olan dev yarışın startı 20.45’te verilecek ve 22 safkan birincilik için mücadele edecek.

Dettori rövanş peşinde

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının, yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli Gazi Koşusu’nda birinci gelecek at sahibine yetiştiricilik ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 250 bin lira kazandıracak.

Dünyanın 1 numaralı jokeyi olarak lanse edilen Frankie Dettori, Doruk Yılmaz’ın sahibi olduğu Chi ile start alacak. Dettori, 2008 Enternasyonal Boğaziçi ve Topkapı yarışlarında Veliefendi Hipodromu’nda at binmiş, ancak dereceye girememişti. Daha önce İngiltere Acsot Shergar Cup’ta ve geçen sene Enternasyonal Boğaziçi Koşusu’nda sihirbaz lakaplı jokeyimiz Halis Karataş’a geçilen İtalyan binici, bu sene rövanşı almak istiyor.

Haberin Devamı

Zorlu mücadeleler

Yarış öncesi otoriteler tarafından Gökhan Kocakaya ile yarışa katılacak olan Miramis favori gösteriliyor. Selim Kaya idaresindeki Rokoko, Halis Karataş ile piste çıkacak Monte Negro, Dettori’li Chi, Erhan Yavuz ile şans arayacak King To King, Yalçın Akağaç yönetiminde Transacoustic ve Gökhan Gökçe’nin bineceği Doğanhan diğer iddialı safkanlar.

Veliefendi’de, Gazi Koşusu’nun yanı sıra bu akşam büyük çekişmeye sahne olacak Enternasyonal Ali Rıza Bey, Kısrak, Anafartalar, Açık GR 1, Zübeyde Hanım, Arjantin Jokey Kulübü Koşusu ve Bayan Centilmen koşuları heyecanı da yaşanacak. Yarışseverler, birbirinden zorlu mücadelelerle keyifli anlar yaşayacaklar. Gazi gününde Altılı Ganyan’a, 10 kuruşluk birim fiyatı üzerinden iştirak edecek. Günün diğer bahislerinin birim fiyatları ise 5 kuruş olacak.

Büyük şölen Tay TV’de

TARİHİ bir güne tanıklık edecek olan Veliefendi Hipodromu’ndaki Gazi Koşusu’nun da yapılacağı yarış şöleni D Smart bünyesinde bulunan Tay TV’den naklen yayınlanacak. TJK TV de Bursa ve İstanbul yarışlarını ekranlara getirirken, Gazi Koşusu heyecanı SKYTürk TV’den de canlı olarak yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!