Galatasaray'ın sabır küpü

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın sabır küpü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 10:28

Galatasaray'a geldiğinde 20 yaşındaydı, şimdi ise 29'unda. Ancak bu sezon da geçmiş yıllardaki gibi kulübede.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur mücadelesinde Galatasaray, konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-1 yendi. Yoğun maç trafiği nedeniyle as oyuncularını dinlendiren Fatih Terim, fazla forma şansı bulamayan isimlere görev verdi. İki yedek kaleciden Ufuk, ilk 11'de sahaya çıkarken, Aykut Erçetin ise kulübede oturdu.

ARENA'DA YENİ LOCALARA ERTELEME

Türk Telekom Arena'da dün oynanan maçta yaşanan bu durum, 29 yaşındaki file bekçisi için adeta gelenek haline geldi.

Sarı-kırmızılılarda Ayhan ve Sabri'nin ardından en kıdemli isim olan Aykut, Florya'da 9'uncu yılını tamamlarken, şu ana kadar 12 kaleciyle (Mondragon, Kerem, Mehmet Bölükbaşı, Kingston, Fevzi, Orkun, Fırat, Sanctis, Franco, Ufuk, Zapata, Muslera) forma savaşı verdi. Ancak bir türlü 11'in değişmezi olamadı.

REKORUN BÖYLESİ

Bu sezon sadece Muslera'nın kırmızı kart cezalısı olduğu Eskişehirspor maçında kaleye geçen file bekçisi, Galatasaray'la sözleşme imzaladığı Ocak 2003'ten itibaren yurt içinde 209, Avrupa kupalarında da 38 olmak üzere 9 yılda toplam 247 karşılaşmada (her sezon ortalama 27 maç) yedek bekledi.

İlk 11'de görev yaptığı mücadeleler yerine yedek soyunduğu karşılaşmalarla kırılması güç bir rekora doğru ilerleyen Aykut, sarı-kırmızılı ekibin 39 resmi maça çıktığı 2004-2005 sezonunda, Karabükspor'la oynanan Türkiye Kupası maçında kaleyi korurken, 31 mücadelede yedek kulübesinden çıkamamıştı.

twitter.com/gokhan_karatas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!