Galatasaray'ın 21 sayfalık UEFA raporundaki bomba!

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın 21 sayfalık UEFA raporundaki bomba
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 22:28

UEFA’nın Galatasaray Kulübü’ne dün gönderdiği raporda Avrupa’dan 1 yıl men cezası kadar çok önemli bir detay daha var!

Haberin Devamı

21 sayfalık gerekçeli kararda ‘bomba’ niteliğinde önemli bir nokta bulunuyor. Buna göre G.Saray Futbol Takımı’nın harcamalarına büyük bir kısıtlama getiriliyor. Bu kriter, deyim yerindeyse 2 yıl boyunca ‘Demokles’in Kılıcı’ gibi Galatasaray’ın ensesinde olacak. Kulüp, oyuncu transferinde kemerleri sıkmak zorunda kalacak. Bu süreçte ‘bomba transfer’den ziyade, bonservisi elinde, az ücret isteyen oyunculara yönelmek zorunda kalınacak.

TAKIMA EN ÇOK ÜNAL AYSAL HARCADI
UEFA şartına göre G.Saray takımının bütçesi en az yüzde 15-20 arasında kısılacak. Kesintiler  takımının transfer giderlerini, oyuncuların maç başı ücret ve primlerini ile teknik heyet ücretlerini  içerecek. Ünal Aysal döneminde takımın yıllık harcaması 105 milyon Euro iken, bu rakam Duygun Yarsuvat döneminde 95 milyon Euro’ya düşürüldü. Görevdeki Dursun Özbek de rakamı 80 milyon Euro’ya indirebildi. UEFA şimdi G.Saray’dan takımın yıllık harcamasını 80 milyon Euro’nun da epey bir altına düşürmesini istiyor.

YILDIZ TRANSFERİ KOLAY OLMAYACAK
İki sezon boyunca takıma yapılacak harcamalarda elini sıkı tutmak zorunda olacak Galatasaray, bir yandan da şampiyonluk mücadelesi vermeye devam edecek. Ama bunu yaparken de yüksek bonservisli ve ücretli çok sayıda oyuncu alma lüksüne sahip olamayacak. Öncelik, bonservisi elinde ve ücreti düşük ama aynı zamanda da kaliteli oyuncu almakta olacak. Kulüp, belki elindeki yüksek kontratlı yıldızları satma yoluna da gidebilir veya kontratlarda revizyon isteyebilir. Maç başı ücretler ve primler de yeniden yapılandırılacak. Kulüp personel giderlerinde de tasarrufa gidecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!