Galatasaray'da prim skandalı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda prim skandalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 17:55

Galatasaray'da, kadın basketbolcuların ardından, erkek basketçilerin de primlerini alamadığı ortaya çıktı. Erkek basketbol takımı, eski başkan Ünal Aysal'ın 'gerçek şampiyonsunuz' diye vaadettiği 800 bin TL'lik primi 5 aydır alamıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da prim skandalı... Geçen sezon 3 kupa kazanan kadın basketbol takımının 600 bin TL'lik primlerini ödemeyen eski ve yeni yönetim, erkek basketbol takımına da vaat etmesine rağmen toplam 800 bin TL'yi bulan şampiyonluk primini veremiyor. Eski başkan Ünal Aysal tarafından söz verilen ama yönetimden geçirilemeyen, Duygun Yarsuvat yönetiminin de kucağında bulduğu tarihi krizin hikayesini gelin baştan anlatalım:

Galatasarayda prim skandalı

ŞAMPİYONLUK KOKTEYLİ VERDİLER
Geçen sezon hakem hataları ve Ülker Arena'nın kapatılmamasını gerekçe gösteren Ünal Aysal yönetimi, Fenerbahçe Ülker karşısında skor 3-3 iken final serisinden çekti. Aysal imzalı karar camiada tartışma yaratsa da büyük övgü aldı. 17 Haziran duruşu sonrası 20 Haziran tarihinde G.Saray Adası'nda Ünal Aysal ve bazı yöneticiler takıma şampiyonluk kokteyli verdi. Koç Ergin Ataman ve bütün takım toplantı, G.Saray Adası'nda şampiyonluk yemeği yedi. Yemekte bütün takıma teşekkür edildi, şilt verildi. Aysal da açıklama yapıp, "Siz şampiyonumuzsunuz. Bütün primlerinizi alacaksınız" dedi. Bu sözler GSTV'den ekranlara da yansıdı.

Galatasarayda prim skandalı

Haberin Devamı

SEÇİMDEN ÖNCE 2. TEMİNAT
Fakat aradan zaman geçti, G.Saray TBF'den cezalar aldı, maçı kaybetti. Resmi şampiyon F.Bahçe ilan edildi. G.Saraylı basketbolcular ise primlerini alamadı. 25 Ekim tarihindeki seçimden 3 hafta önce Ünal Aysal, basketbolcularla bir araya bir kez daha geldi, yemek yedi. Aysal, orada "Bütün oyunculara şampiyonluk primleri ödenecek. Bunun için yönetim kurulundan karar çıkartacağım" sözünü verdi.

YÖNETİM MUHALEFET EDİNCE
Aysal bu sözü söylerken sonraki yönetimde pürüz çıkmasın diye kulüp defterine bu kararı geçirtmek istiyordu. Ancak Aysal'ın evdeki hesabı çarşıya uymadı. Yönetim kurulu toplantısında muhalefet nedeniyle karar alınamadı. Ardından da Aysal yönetimi gitti, Duygun Yarsuvat yönetimi geldi. Basketbolcular bu durumu yeni yönetime de iletti. Yarsuvat da zaten 7 aydır alacakları ödenemeyen takıma böyle bir primin verilemeyeceğini, ortada bir karar olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

TAZMİNAT HAKLARI BİLE VAR
Peki şimdi ne olacak? Bu konuda iki sıkıntı var: 1-) G.Saray'ın itibarı. Başkanın sözünü gerçekleştirememesi açısında ciddi bir sorun var. 2- Basketbolcular için bu bir hak. Oyuncular mahkemeye gitse davayı kazanırlar. Hem primlerini alırlar hem de G.Saray yönetimi maça çıkmalarına mani olduğu için manevi tazminat davası açabilirler. (Akşam)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!