Galatasaray'da 3 yolcu Umut, Tarık ve Olcan

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda 3 yolcu Umut, Tarık ve Olcan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 21:26

UEFA tarafından 65 milyon Euro’luk bütçe kısıtlaması getirilen G.Saray’da yapılan hesaplama sonrasında bu limitin dolduğu belirlendi. Ardından 3 futbolcu ile yolların ayrılmasına karar verildi. Böylece bütçede açığa çıkacak olan 8 milyon Euro ile yeni transferlerin maliyetinin karşılanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Riekerink ile dün Florya’da yapılan zirvenin ana nedeni, Lucas Leiva ve yıldızlara yer açma operasyonu!  Transferler adına yoğun mesai harcayan Galatasaray yönetimi kağıt kalemi alıp hesaba başlayınca ortaya “acil müdahale” gereken tablo çıktı.
Çünkü UEFA’nın kulübe getirdiği 65 milyon Euro’luk bütçe kısıtlaması nedeniyle takımın maliyet limiti dolmuştu. İkisi yıldız oyuncu olmak üzere 5 transfer yapmak isteyen sarı kırmızılıların koyulan sınırlama nedeniyle bu oyunculara yer kalmamıştı.

‘KENDİNİZE KULÜP BULUN’
Bu tablo üzerine bütçede yer açmak üzere harekete geçildi. İsviçre kampından dönen teknik direktör Jan Olde Riekerink ile Florya Tesisleri’nde bir araya gelindi. Hollandalı teknik adamın kadroda düşünmediği futbolcularla vakit geçirmeden yolları ayırma kararı alındı.
Daha önce de sıcak bakılmayan ve son İsviçre kampındaki performansları beğenilmeyen Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Umut Bulut’a “Bir an önce kendinize kulüp bulun” denildi.

Haberin Devamı

BÜTÇEYE BİR NEFES
Yönetim bu oyuncuları göndererek takım bütçesinde, yapmak istediği takvileyer için yer açacak. Peki, bu 3 oyuncunun maliyeti ne kadar ve gidişleri ne kadarlık bir kaynak sağlayacak? Umut, Tarık ve Olcan’ın maliyetleri yalnızca yıllık garanti ücretleri toplanarak hesaplanmıyor. Maç başı ücret, stopaj gideri ve primleri de eklenince 3 futbolcunun ayrılması ile bütçedeki yük 8 milyon Euro civarında azalacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!