Galatasaray'a İtalyan stoper

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraya İtalyan stoper
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 17:00

Ocak ayında kadrosunu solak ve hava toplarında etkili bir stoperle güçlendirme kararı alan Galatasaray yönetimi, Spartak Moskova'nın İtalyan yıldızı Salvatore Bochetti'nin transferi için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Sakho olmadı, Galatasaray gündemine İtalyan stoperi aldı. Ocak ayında Aurelien Chedjou ile yollarını ayırıp kadrosuna mutlak bir stoper takviyesi yapacak olan Galatasaray, Salvatore Bocchetti’yi listesine aldı.

Liverpoollu Sakho’nun, “İngiltere Premier Lig dışından başka bir kulüpte forma giymem” yanıtı sonrasında arayışlarına devam eden G.Saray, Spartak Moskovalı oyuncu için devreye girdi.

30 yaşındaki İtalyan stoperin ismi scout ekibi tarafından Galatasaray yönetimi ve teknik heyetine sunuldu.

2 YILLIK SÖZLEŞME TALEP ETTİ
Sezon sonunda Spartak Moskova Kulübü ile sözleşmesi sona erecek olan futbolcuyu Galatasaray Yönetimi yakın takibe aldı. Scout ekibi de İtalyan stoperin tüm maç ve hatta antrenman görüntülerine kadar tüm bilgileri teknik heyet ile yönetime iletti. Riekerink de, sol ayaklı ve hava toplarında da etkili olan 1.86’lık İtalyan stoperin transferi için herhangi bir olumsuz görüş bildirmedi.

Haberin Devamı

Bu sezon Spartak Moskova Kulübü ile Rusya Liginde 11 maça çıkan Bocchetti, bir de gol kaydetti.

5 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Sol stoper olarak görev yapan Bocchetti, Galatasaray’ın teklifine olumlu yaklaşırken sarı kırmızılı kulüpten 2 yıllık sözleşme talep etti. Kariyerinde Milan, Genoa ve Rubin Kazan gibi kulüplerde oynayan Bochetti, İtalya Milli Takımı formasını da 5 kez giydi.

Şu anda kontrat şartları hakkında görüşmeleri yapılan Bocchetti hakkında son kararı ise Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Yönetim Kurulu verecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!