Strasbourg Galatasaray maçı hangi kanalda saat kaçta şifreli mi yayınlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Strasbourg Galatasaray maçı hangi kanalda saat kaçta şifreli mi yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 14:19

Strasbourg Galatasaray maçı bu akşam nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak. ULEB Avrupa Kupası finali ilk maçında Galatasaray deplasmanda Strasbourg ile karşı karşıya geliyor. İzleyiciler maçın şifreli olup olmadığını ve kanal bilgilerini merak ediyordu. O soru cevap buldu. Peki Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank Strasbourg deplasmanında şampiyonluk için avantaj peşinde. Galatasaray Strasbourg basketbol maçı bu akşam sporseverler için heyecan seviyesi yüksek bir mücadele olacak. İzleyiciler Galatasaray Strasbourg maçının şifreli olup olmadığını ve yayın bilgilerini merak ediyordu. Peki Galatasaray Strasbourg maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda şifreli mi yayınlanacak?

Galatasaray Strasbourg maçı ile Sarı-kırmızılı erkek basketbol takımı, ULEB Avrupa Kupası finalinin ilk maçında bu akşam Fransa temsilcisi Strasbourg'a konuk olacak. Kupada bu sezon 22 maç oynayan Galatasaray Odeabank, 14 galibiyet, 8 yenilgi aldı. McCollum, ULEB Avrupa Kupası'nın sayı lideri konumunda bulunuyor. Başantrenör Ataman, kariyerinin 3. Avrupa kupasını kaldırabilmek için takımıyla mücadele verecek. 

Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank, sarı-kırmızılı kulübe erkek basketbolu branşındaki ilk Avrupa kupasını getirebilme yolunda yarın önemli bir karşılaşmaya çıkacak. ULEB Avrupa Kupası'nda Fransa'nın Strasbourg ekibiyle finale kalan Galatasaray Odeabank, ilk maçta rakibine konuk olacak. Rhenus Spor Salonu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta sarı-kırmızılı ekip, 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak ve şampiyonun belli olacağı rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

14 galibiyet, 8 yenilgiyle finale geldi
Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nda finale kalana kadar 22 maça çıkarken, 14 galibiyet ve 8 yenilgi aldı. Organizasyonda normal sezona F Grubu'nda başlayan sarı-kırmızılı ekip, bu etabı 7 galibiyet ve 3 yenilgiyle lider tamamlarken, son 32 turunda N Grubu'nu ise 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle yine zirvede bitirdi. Son 8 turunda bir başka Türk ekibi Pınar Karşıyaka ile eşleşen Galatasaray Odeabank, İzmir temsilcisine deplasmanda 67-64 yenilmesine karşın, evindeki maçı 93-65 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Çeyrek finalde, THY Avrupa Ligi'nden bu kulvara dönen Almanya temsilcisi Bayern Münih'le karşılaşan Galatasaray Odeabank, rakip sahada 10 sayı (99-89) mağlup olduğu müsabakanın rövanşını İstanbul'da 13 sayı (72-59) farkla üstün tamamladı ve adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray Odeabank'ın yarı finaldeki rakibi ise İspanyol ekip Gran Canaria oldu. Rakibini İstanbul'da 14 sayı farkla 89-75 yenerek önemli bir avantaj sağlayan sarı-kırmızılılılar, deplasmanda ise adeta ecel terleri döktü. Normal süresi 90-76 Gran Canaria üstünlüğünde tamamlanan karşılaşma uzatmaya giderken, bu bölümün sonunda farkı 13 sayıda (94-81) tutan Galatasaray Odeabank, finale yükselen taraf oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray Strasbourg ULEB maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Strasbourg ULEB maçı bu akşam saat 22:00'da başlayacak. Mücadele NTV Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak

Sayı kralı McCollum
Bu sezon sarı-kırmızılı ekibin kupada oynadığı 22 maçın 18'inde forma giyen Errick McCollum, buna karşın ürettiği 337 sayıyla organizasyonun en skorer ismi durumunda. McCollum, maç başına 18,7'lik sayı ortalaması yakalayarak bu alanda da zirvenin sahibi. Sarı-kırmızılı ekibin 22 maçında forma bulan ve müsabaka başına 31,52 dakika ortalamayla takımının en fazla sahada kalan ismi olan Vladimir Micov ise ürettiği toplam 286 sayı ve 13 sayı maç başı ortalamasıyla genel sıralamada 8. durumda bulunuyor. McCollum ve Micov, yarı final serisinin en iyi ilk 5'inde de yer aldı.

Pota altı Lasme'den sorulur
Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli pivotu Stephane Lasme, en fazla ribaunt toplayan isim olarak dikkati çekti. Sarı-kırmızılı ekibin oynadığı 22 müsabakada da sahada olan Lasme, toplam 141 ribaunt alarak organizasyonun bu alanda en etkili üçüncü ismi olarak dikkati çekti. Lasme, maç başına 6,4 ribaunt ortalamasıyla mücadele etti. Lasme ayrıca, bu sezon rakip oyunculara yaptığı 28 blokla da bu alanda zirvede yer aldı. Galatasaray Odeabank'ın ABD'li pivotu Joey Dorsey ise 15 maçta 97 ribaunt alarak takımına önemli katkı sağlarken, maç başı 6,5 ortalamayla Lasme'yi geride bıraktı.
Galatasaray Odeabank'ın "en"leri

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nın en fazla blok yapan takımı unvanının sahibi. Oynadığı 22 maçta rakip oyunculara 79 blok yapan sarı-kırmızılı ekip, maç başı 3,59 ortalamayla en iyi performansı sergileyen ekip durumunda. Sarı-kırmızılı takım, geride kalan 22 maçındaki 1848 sayı (84 maç başı), 797 ribaunt (36,23 maç başı), 389 asist (17,68 maç başı) ve 126 topla çalma (5,73 maç başı) istatistikleriyle, bu alanların hepsinde en iyi ikinci ekip olarak dikkati çekti.

Ataman yeni bir başarının eşiğinde
Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli başantrenörü Ergin Ataman, kulüp kariyerinde yeni bir başarının eşiğinde bulunuyor. Ataman, ULEB Avrupa Kupası'nda takımını zirveye taşıması halinde, kariyerinin 3. Avrupa kupasına sahip olacak. Daha önce 2001-2002 sezonunda İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile FIBA Saporta Kupası'nı kaldıran Ataman, Beşiktaş ile de 2011-2012 sezonunda FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazanmıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, 1999-2000 sezonunda Anadolu Efes'i FIBA Suprolig Dörtlü Finali'ne taşıyıp üçüncü yaparken, 2002-2003 sezonunda ise bu kez Montepaschi Siena ile ULEB Avrupa Ligi Dörtlü Final etabı oynamış ve yine üçüncü olmuştu.

Haberin Devamı

"ULEB Avrupa Kupası finalinde favori biziz" Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Topsakal: "Strasbourg'u yenmek için Fransa'ya gideceğiz". "Şampiyon olup, THY Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde edersek, bu kulvara layık bir takım kuracağız." "Ergin Ataman, uzak ara Türkiye'nin en iyi hocası"

Galatasaray Kulübünün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, ULEB Avrupa Kupası'nda finale yükselen Galatasaray Odeabank'ın şampiyon olacağına inandıklarını söyledi. Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız ekibi Strasbourg ile yapılacak final serisinin ilk maçını 22 Nisan Cuma günü deplasmanda oynayacaklarını hatırlatarak, "Kesinlikle zorlu olacak ama biz Strasbourg'u yenecek güçteyiz. ULEB Avrupa Kupası finalinde favori biziz." dedi.

Şampiyon takımın, yapılacak iki maçın ardından belli olacağını aktaran Topsakal, "İlk maçta rakibimizi deplasmanda yenersek veya az bir farkla yenilirsek de biz şampiyonluk kupasını kaldırırız. İlk maç çok önemli. İkinci maçı kendi sahamızda yapacak olmamız da büyük avantaj. Strasbourg'u yenmek için Fransa'ya gideceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bilet talebine yetişemedik"
Sarı-kırmızılı yönetici, Strasbourg'la 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da oynayacakları ve ULEB Avrupa Kupası şampiyonunun belirleneceği rövanş maçına taraftarların büyük ilgi gösterdiğini, kapasitenin çok üzerinde bir taleple karşılaştıklarını aktardı. Toplam 12 bin 500 kişi kapasiteli Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak maç için 60 bine yakın bilet talebi olduğunu dile getiren Topsakal, "Bu çok güzel bir durum ve maalesef talebe yetişemedik. Türkiye'de bu talebi karşılayabilecek bir salon da yok. Her ne kadar yeni salonumuzu daha yüksek kapasiteli yapacak olsak da Türkiye'de 60 bin kişilik bir salon hiçbir zaman olmayacak. Taraftarlarımızın gösterdiği ilgi çok güzel." diye konuştu.

"THY Avrupa Ligi'ne layık bir takım kuracağız"
Can Topsakal, ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunun kendilerine THY Avrupa Ligi'ne katılım hakkı sağlayacağını hatırlatırken, bunu başarmaları durumunda gerekli yatırımı yapacaklarını anlattı. Galatasaray Odeabank'ın bu sezon 6 milyon avro bütçeyle kadro kurduğunu açıklayan Topsakal, şunları söyledi:

"Eğer ULEB Avrupa Kupası'nı şampiyon tamamlayıp, THY Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde edersek, bu kulvara layık bir takım kuracağız. Gereken yatırımı yapacağız. THY Avrupa Ligi'nde iyi bir mücadele ortaya koyacak, başa oynayacak bir takım oluşturacağız. Bu demek değil ki büyük paralar harcayacağız. Dikkatli harcama yapıp, ihtiyaç duyulan oyuncuları alacağız. Bu seneki bütçemiz az gözükse de kadro değerimiz birçok önemli takıma yakındır. Biz oyuncu alırken iyi araştırma yapıyoruz. Doğru tercihler yapıp, iyi fiyatla oyuncu buluyoruz. Bütçemiz 6 milyon avro fakat aynı kadro başka bir takıma 10 milyon avroya da mal olabilir. Rakamlar çok önemli değil."

"Ataman açık ara Türkiye'nin en iyisi"
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'a övgüde bulunan Topsakal, "Ataman, açık ara Türkiye'nin en iyi hocası." ifadesini kullandı. Ataman'ın her anlamıyla takımını çok iyi idare ettiğini vurgulayan sarı-kırmızılı yönetici, "Bundan sonra da çok başarılı olacaktır. Önümüzdeki sezon aynı şekilde devam edecek. Kendisini defalarca ispat etmiş bir isim. ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu kazandıracağına inanıyoruz. THY Avrupa Ligi'nde de yine gelecek sezon bizleri gururlandıracaktır." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Topsakal, Ergin Ataman'ın sezon sonu takımdan ayrılabileceği yönünde yapılan spekülasyonlar için de, "Biz Ergin Ataman hocamızla sezon başı 2 yıllık mukavele yaptık. Sözleşmesi gelecek sezon için de devam ediyor ve yine takımımızın başında olacak. Bu tip dedikodular çıkabiliyor ancak böyle bir durum kesinlikle yok. Kendisi çok iyi bir Galatasaraylı ve profesyonel. Zaten kontratı da var. Konuşulacak bir konu dahi değil." diyerek sözlerini tamamladı.

Ergin Ataman takımına güveniyor - Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: - "Bizde her maçın normal bir heyecanı var. Ekstra bir heyecanımız yok" - "Buraya kaç kişi gelecek olursa olsun, taraftarımızın bizi en iyi şekilde destekleyeceğini biliyorum"
STRAZBURG(AA) - Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, yarın deplasmanda Strasbourg ile yapacakları ULEB Avrupa Kupası final ilk maçında takımına güvendiğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takım son antrenmanını müsabakanın oynanacağı Rhenus Spor Salonu'nda yaptı.
AA muhabirine açıklamada bulunan başantrenör Ataman, zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "Strasbourg, kendi seyircisi önünde galip gelmek için efor sarf edecek. Biz de iyi, tecrübeli bir takımız. Bu finale gelinceye kadar da bir çok finalden geçtik aslında. Çok zorlu serilerden geçtik. Final maçına yakışan bir atmosfer olacaktır. Burada tecrübemizi göstermek ve bugüne kadar oynadığımız iyi basketbolu yarın da göstermek istiyoruz." dedi.
Yarın finalin ilk maçını yapacaklarını vurgulayan söyleyen Ataman, "İlk devreyi burada Fransa'da oynayacağız. Bizde her maç olduğu gibi normal bir heyecanı var. Ekstra bir heyecanımız yok." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ergin Ataman, Strasbourg kentinin çevresinde yaşayan Türklerin maça büyük ilgisi olduğunu vurgulayarak, "Bir çok kişi, Strasbourg takımından bilet temin edemediklerini söyledi. Burada çok sayıda sporseverin ve Galatasaraylının olduğunu biliyoruz. Herkes bilet alabilse, burası mini bir Abdi İpekçi Spor Salonu'na dönerdi. Sonuçta Strasbourg'un da kendi seyircisi var ve haklı olarak salonun hakimi olacaklar." ifadelerini kullandı.  Türk sporseverlerin maç esnasında kendilerine vereceği destekten emin olduğunu ve İstanbul'daki rövanş maçına avantajlı bir skorla dönmek istediklerini kaydeden Ataman, "Buraya kaç kişi gelecek olursa olsun, taraftarımızın bizi en iyi şekilde destekleyeceğini biliyorum." değerlendirmesinde bulundu. Strazburg Rhenus Spor Salonu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta sarı-kırmızılı ekip, 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!