Galatasaray Nevriye'yi kaptı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Nevriyeyi kaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 13:17

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren milli oyuncu Nevriye Yılmaz'ı kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Nevriye Yılmaz'la 2 yıllık anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Galatasaray'da daha önce 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında forma giyerek ilk yılında şampiyonluk yaşayan 32 yaşındaki Nevriye Yılmaz, 1,92 metre boyunda.
Haberin Devamı

Yılmaz: "Takıma faydalı olmak istiyorum"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'yla 2 yıllık sözleşme imzalayan milli oyuncu Nevriye Yılmaz, yeni ekibine katkı sağlamak istediğini söyledi.

Fenerbahçe'de sözleşmesinin sona ermesinin ardından sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna dahil olan Nevriye Yılmaz, Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer'le birlikte GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

“Tanıdığım bir teknik ekiple burada basketboluma iyi şeyler katıp, takıma faydalı olmak istiyorum” diyen Nevriye, “İyi bir sistem oturtup, bu sistemin bir parçası olmak istiyorum. Artık Galatasaray forması altında basketbol hayatımı devam ettireceğim. Burada olmaktan mutluyum. Avrupa Ligi'nde güzel bir başarı elde etmek istiyoruz. Benim de yıllardır hedeflediğim şey bu. Umarım bu sene gerçekleştirmek bize nasip olur. Bunun için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Nevriye, Galatasaray Kadın Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ile daha önce çalıştığını, antrenör Derya Özyer'le de beraber oynadığını hatırlatırken, “Fazla zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Takım arkadaşlarımla milli takımda yıllardır beraber oynuyoruz. Hepsini çok yakından tanıyorum. Güzel bir oluşum olacak, takımı güzel yerlere getireceğiz” şeklinde görüş belirtti.

Özyer: “Bu güzel kadroya milli takım kaptanı da dahil odu”

Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer de Nevriye Yılmaz'ın 6 senedir milli takım kaptanlığını yapan, Türk kadın basketbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Buradaki yeni yapılanmada, kadın takımında daha önce elde ettiğimiz başarıları hatırlayıp, kupa kaldıracak bir takım yaratmaya çalışıyoruz. 1999 senesinde Avrupa Ligi'nde üçüncü olan takımımız için çalışan çok sayıda insan bir araya geldi. Daha önce Avrupa şampiyonluğu yaşamış oyuncu ve idareciler de var. Bu güzel kadroya milli takım kaptanı da dahil oldu. Son olimpiyat elemelerinde milli takımın en skorer oyuncusu, en çok katkı yapan isimlerden biri. O da eski formasını yeniden terleterek, kariyerindeki şampiyonluklara, Avrupa Ligi'nde başarı ve ligde yeni bir şampiyonluk eklemek için geldi. Aramıza hoş geldi. Yabancı bir ekibin içine gelmedi. Burada bir yabancılık hissedeceğini düşünmüyorum. Çünkü bildiği bir camia.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!