Galatasaray MP 75-74 Beşiktaş Milangaz

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray MP 75-74 Beşiktaş Milangaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 16:37

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Beşiktaş Milangaz'ı 75-74 mağlup etmeyi başardı ve seride 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Özellikle ikinci yarısı muhteşem bir çekişmeye sahne olan maçın en skorer oyuncusu takımı kaybetmesine rağmen 23 sayıyla Zoran Erceg oldu.Galatasaray'da ise ilk yarıda bulduğu basketlerle 17 sayı ile Furkan Aldemir takımının galibiyetinin altına imza attı.

Siyah beyazlıların yıldız oyuncusu Mensah Bonsu 4 sayı atmasına karşın aldığı 9 ribaunt ile takım arkadaşlarına yardımcı olmaya çalıştı.

MAÇTAN KARELER / FOTO GALERİ

Serinin ikinci maçı 17 Mayıs Perşembe günü yine Galatasaray'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

GALATASARAY MEDICAL PARK (75): Jaka Lakovic 6 (2 ribaund- 4 asist), Göksenin Köksal 3 (3 ribaund), Caner Topaloğlu 2 (1 ribaund), Mert Shumpert 3 (2 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 3 (1 ribaund- 4 asist), Luksa Andric 15 (2 ribaund), Furkan Aldemir 17 (5 ribaund), Jamon Lucas 14 (4 ribaund- 3 asist), Ender Arslan (2 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 5 (4 ribaund- 1 asist), Boris Savovic (2 ribaund), Nihad Dedovic 7 (2 ribaund- 1 asist).
BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (74): Mehmet Yağmur 3, Barış Hersek 3 (1 ribaund), Kartal Özmızrak (1 asist), Zoran Erceg 23 (6 ribaund- 1 asist), Serhat Çetin 13 (3 ribaund- 5 asist), Marcelus Kemp 5 (1 ribaund- 1 asist), Carlos Arroyo 8 (1 ribaund- 4 asist), David Hawkins 9 (2 ribaund- 2 asist), Ersin Dağlı 6 (5 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 4 (9 ribaund)

1.PERİYOT: 19-11
2.PERİYOT: 23-17
3.PERİYOT: 16-25
4.PERİYOT: 17-21

10 bin taraftar destekledi

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Beşiktaş Milangaz ile karşılaşan Galatasaray Medical Park'ı taraftarları yalnız bırakmadı.  Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan zorlu maçta sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarına coşkulu bir şekilde destek verdi. Mücadeleyi 10 bine yakın taraftar izledi.

Fatih Terim ayakta alkışlandı

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Fatih Terim de maçı izledi. Terim, salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı. Taraftarlar uzun süre “İmparator Fatih Terim” şeklinde tezahürat yaptı.

Galatasaray'da kulüp başkanı Ünal Aysal, ikinci başkan Ali Dürüst ve diğer yönetim kurulu üyeleri takımlarına destek verdi.

Efsane Oyuncu Paul Dawkins de maçtaydı

Galatasaray'ın 1984-85 ve 1985-86 sezonlarında kazandığı iki lig şampiyonluğunda kadroda yer alan isimlere maç öncesi plaket verildi. Sarı-kırmızılı takımın bu dönemdeki kadrosunda bulunan ABD'li Paul Dawkins, Beşiktaş Milangaz ile oynanan maçta kulübün özel konuğu olarak yer alırken, karşılaşma öncesi düzenlenen törende Dawkins'in yanı sıra o dönemde yöneticilik yapan Faruk Süren, Yalçın Granit, antrenörler Fehmi Sadıkoğlu, Nur Germen ve Remzi Dilli'nin de bulunduğu oyuncular taraftarların karşısına çıktı. Tek tek anons edilerek sahaya gelen eski yönetici, antrenör ve oyunculara kulüp başkanı Ünal Aysal birer plaket verdi.

Taraftarlar en büyük ilgiyi ise Paul Dawkins'e gösterdi. Öte yandan, karşılaşma öncesi kısa süreli ışık gösterisi gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!