Galatasaray koptu gidiyor: 4-1

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray koptu gidiyor: 4-1
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 02:28

G.Saray futboluyla, temposuyla, presiyle rakibini dağıttı. Perdeyi, Berkant'ın penaltı golü açtı. Hasan Özer skoru eşitledi. Sahneye Arif çıktı. İki gol attı bir de Ümit Karan'a attırdı. Gecenin yıldızı oldu.

G.Saray, Denizlispor beraberliğinin acısını Ç.Rizespor'dan çıkardı: 4-1... 90 dakika boyunca tempolu oyunuyla dikkat çeken sarı kırmızı takımda hiçbir futbolcu durmadı. Sahanın her yerine bastı. Bu tempo karşısında dağılan Karadeniz ekibi kalesindeki ilk tehlikeyi 15. dakikada gördü. Hasan'ın ara pasıyla hareketlenen Arif'in ceza sahası içine yaptığı ortaya Ümit'ten önce Rize defansı kafayı vurunca G.Saray mutlak bir golden oldu. Ve perde açılıyor... 22. dakikada Ümit'in düşürülmesinden kazanılan penaltıyı Berkant kullandı: 1-0. 44. dakikada Rize beklenmedik bir şekilde golüne kavuştu. Turan’ın ortasında, Kerem’den önce müdahele eden Hasan, topu kafayla ağlara gönderdi: 1-1. Cimbom bu golün cevabını erken verdi. 45. dakikada köşe atışından gelen topla ceza alanı dışında buluşan Arif çok sert vurdu: 2-1.

HİÇ KORNER ATAMADI

G.Saray kalesine bir türlü gidemeyen Rizespor, 90 dakika boyunca hiç korner çatışı kullanmazken, 3. golü 52. dakikada kalesinde gördü. Arif'in sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Ümit Karan güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 3-1. 72. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Arif'in sert şutu ağlarla buluştu: 4-1. 79. dakikada Ayhan direğe takılınca karşılaşma da Cimbom'un 4-1 üstünlüğü ile bitti.

Oumar: Allah biliyor

Maçın 21. dakikasında Ümit Karan'ın yerde kaldığı pozisyonda penaltıya sebebiyet veren ve kırmızı kartla oyundan atılan Ç.Rizesporlu Oumar, hakeme tepki gösterdi. Oumar, hakemin kararı konusunda fazla konuşmaya gerek olmadığını belirterek ‘‘Allah biliyor’’ dedi.

Kerem sekiz hafta sonra

Mondragon'un son idmanda dizinden sakatlanmasından sonra G.Saray kalesini Kerem korudu. Ligin 11. haftasında Bursaspor karşısında kaleye geçen, ancak kalesinde 5 gol gören genç file bekçisi dün de hatalı bir gol yedi.

Niculescu tribündeydi

G.Saray'ın yeni transferi Niculescu, dünkü maçı tribünden izledi. Bu arada Başkan Mehmet Cansun, İkinci Başkan Fatih Altaylı'nın Rumen oyuncuya yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Cansun, ‘‘Altaylı neden böyle bir demeç verdi bilmiyorum. Biz, Niculescu'yu Ümit Karan'a destek olması için, onu diri tutması için aldık’’ dedi.

Berkant’ın penaltı golüne protesto

G.Saraylı Berkant'ın attığı penaltı golünden sonra Şeref Tribünü'nden ‘‘yuh’’ sesleri yükseldi. Ç.Rizesporlu yöneticiler, penaltı pozisyonunu haksız bularak golü protesto ettiler.

STAT: ALİ SAMİ YEN

GALATASARAY:
16 Kerem (**), 35 Capone (***), 5 Emre (***), 3 Bülent (**), 14 Victoria (***), 4 Batista (****), 7 Berkant (**), 23 (Dk.62 Fleurquin **), 18 Ayhan (***), 11 Hasan Şaş (**), 8 (Dk.56 Suat **), 6 Arif (****), 9 Ümit (***), 55 (Dk.62 Serkan *)

Ç.RİZESPOR: 21 Murat (*), 41 Koray (**), 38 (Dk.68 Evren *), 14 Oumar (*), 6 Recep (**), 88 Serkan (**), 8 Devran (*), 74 Ünal (*), 33 Turan (*), 53 Ümit Ozan (**), 10 (Dk.76 Zeki *), 35 Tetteh (*), 20 (Dk.70 Mutlu *), 7 Hasan (**)

GOLLER: Dk.22 Berkant (Pen.), Dk.44 Hasan Özer, Dk.45 ve 72 Arif, Dk.52 Ümit Karan

KIRMIZI KART: Dk.21 Oumar

SAR KARTLAR: Dk.29 Berkant, Dk.30 Turan, Dk.63 Capone, Dk.77 Serkan Özdemir, Dk.82 Mutlu

HAKEMLER: Ali Uluyol (*), Münir Takbak (*), Murat Dağlı (**)

LUCESCU: MÜKEMMELDİK

G.Saray Teknik Direktörü Lucescu, Ç.Rizespor maçından sonra futbolcularına övgü yağdırdı. Rumen hoca, ‘‘Geçen haftaki Denizlispor maçında gevşektik. Ancak Rizespor karşısında mükemmel oynadık. İki maç arasındaki fark, Türk futbolcusunun düşünce yapısından kaynaklanıyor. Maç kazanınca sanki herşey bitmiş gibi düşünülüyor. Bugünkü oyunumuzdan memnunum. Son 5 dakikada sanki ilk 5 dakika oynanıyormuş gibi mücadele ettik’’ dedi.

SERGEN ŞOKU

Ağrıları arttı

Galatasaray'ın yıldız ismi Sergen Yalçın en az 1 ay sahalardan uzak kalacak. Sağ ayak bileğindeki ağrılar yüzünden zor günler geçiren Sergen'in dün yapılan kontrolden sonra Almanya'da ameliyat olmasına karar verildi. Yıldız futbolcu önümüzdeki günlerde Almanya'ya gidecek.

Liverpool'da yok

Denizli maçında sakatlığı nedeniyle sonradan oyuna giren ve dünkü maçta da yedek soyunan yıldız futbolcu ağrılarının arttığını belirtti. Sergen sarı kırmızılıların 20 Şubat'ta Liverpool ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında da kadroda yer almayacak.

ARİF 14'E ULAŞTI

Sarı kırmızılı takımın bu seneki golcüsü Arif Erdem, Ç.Rizespor'a iki gol attı, bir de attırdı. Milli futbolcu, dün gece G.Saray'ın 2. ve 4. gollerine imza attı. Ümit Karan'a da gol asisti yaptı. Tecrübeli futbolcu attığı golle birlikte Beşiktaşlı İlhan Mansız'ı geçti, gol sayısını 14'e çıkardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!