Galatasaray: 3 - Konyaspor: 3

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray: 3 - Konyaspor: 3
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2006 22:24

Haberin Devamı

Ligde Trabzonspor'a, Şampiyonlar Ligi'nde de Liverpool'a yenilen Galatasaray, 2 farklı öne geçtiği karşılaşmada son dakikada yediği golle 8. maçında 5. beraberliğini aldı.

İlk yarıda Hakan Şükür ve İliç'le 4 net gol pozisyonundan yararlanamayan sarı-kırmızılılara, Eder'in füzesi soğuk duş etkisi yarattı. Ayhan'ın golüyle soyunma odasına beraberlikle giden Galatasaray, 2. yarıda İliç ve Arda'yla art arda bulduğu gollerle rahatladı. Erman'ın şık golüyle umutlanan Konyaspor, 90+4'te sarı-kırmızılılara büyük bir şok yaşattı.

5. dakikada Arda'nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan İliç'in vuruşunda, kaleci Özden topu çift yumrukla uzaklaştırdı. 

8. dakikada Ümit Karan'ın pasıyla ceza sahasına giren Hakan Şükür, 2 Konyasporlu'nun arasından topu çıkaramayınca Galatasaray mutlak bir golden oldu. 

18. dakikada Hasan Şaş'ın sert şutunu Özden sektitdi. Orhan Ak dönen topu Konyaspor ağlarına gönderdi, ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

24. dakikada Tomas'ın uzaklaştıramadığı topa sol ayağıyla gelişine sert vuran Eder, muhteşem bir golle Konyaspor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada Konyaspor savunmasının müdahalesiyle yükseklik kazanan topu Hakan Şükür kafayla indirdi. Top yere inmeden sert vuran Ayhan, skora eşitlik getirdi: 1-1

51. dakikada şık bir hareketle 3 savunma oyuncusunu geçen Arda, ceza sahası içine çıkardı. İliç'in plase vuruşunda top Konyaspor ağlarıyla buluştu: 2-1

55. dakikada Arda ayakta alkışlanacak bir gol attı. Erman'ın bacak arasından atan genç oyuncu, şık bir bilek hareketiyle kaleciyi yatırdı ardından da ters ayağıyla farkı ikiye çıkardı: 3-1

77. dakikada 2 Galatasaraylıyı geçen El Saka, içeriye çıkardı. Erman, kalabalık savunmanın arasından şık bir gol attı: 3-2.

Son uzatma dakikasında köşe vuruşu kazanan Konyaspor, Ufuk'un kafa golüyle Ali Sami Yen'den bir puan çıkardı.   

GALATASARAY: 3 - KONYASPOR: 3
 
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Vedat Yüksel, Erhan Sönmez, Özgür Çetiner
Galatasaray: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan, Hasan Şaş, Ayhan (Dk. 83 Okan Buruk), İliç (Dk. 85 Carrusca), Arda, Ümit (Dk. 75 Hasan Kabze), Hakan
Konyaspor: Özden, Ömer, El Saka, Batista, Ahmed Belal (Dk. 61 Ufuk), Yordanov (Dk. 70 Tayfun), Da Silva, Sedat, Eder, Erman Özgür, Yasin (Dk. 70 Mustafa)
Sarı kartlar: Dk. 14 Erman Özgür, Dk. 25 Eder, Dk. 81 El Saka (Konyaspor), Dk. 34 Hasan Şaş, Dk. 40 Arda (Galatasaray)
Goller: Dk. 24 Eder, Dk. 77 Erman, Dk. 90 Ufuk (Konyaspor), Dk. 35 Ayhan, Dk. 51 İliç, Dk. 55 Arda (Galatasaray)

NOTLAR

MECİDİYEKÖY'DE ARBEDE

Maç öncesi Ali Sami Yen Stadı yakınlarında, Galatasaraylı taraftarlarla Beşiktaşlı taraftarlar arasında olay çıktı.

Mecidiyeköy'de bir büfede gruplar halinde oturan sarı-kırmızılı taraftarların yanından geçen bir grup siyah-beyazlı taraftar, 'Beşiktaş' diye tezahüratlar yapmaya başladı. Bunun üzerine büfede bulunan Galatasaray taraftarları ayağa kalkarak, Beşiktaş taraftarlarının üzerine yürüdü.

Siyah-beyazlı taraftarlar da otobüs duraklarında bulunan trafik polislerinin yanına sığındı. Galatasaray taraftarları, polislere karşın Beşiktaş taraftarlarına saldırmayı sürdürdü. Trafik polisleri çıkan kavgayı ayıramayınca, biber gazı kullanarak olayları yatıştırdı. Taraftarlar daha sonra dağıldı.

TRİBÜNLER DOLMADI
 
Ligde deplasmanda yaptığı Trabzonspor ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki FC Liverpool maçlarından puan çıkaramayan Galatasaray'ın, evinde yaptığı Konyaspor maçında tribünler dolmadı. Özellikle yeni açık tribünde büyük boşluklar göze çarparken, Konyaspor'a ayrılan konuk takım tribünü de boş kaldı.

GERETS, HAKAN ŞÜKÜR'DEN VAZGEÇMEDİ

Teknik Direktör Erik Gerets, FC Liverpool maçından sonra eleştirilen Hakan Şükür'den Konyaspor maçında da vazgeçmedi. Belçikalı teknik adam, FC Liverpool maçının ikinci yarısında oyundan aldığı Mehmet Topal'ı Konyaspor maçının kadrosuna almazken, Cihan'ı ise yedek bıraktı. Gerets, FC Liverpool maçının ikinci yarısında başarılı olan kadroyu, Konyaspor maçında da sahaya sürdü. Hastalığı geçen Japon oyuncu Inamoto ise yedek soyundu. Karşılaşmada, sakatlığı bulunan Ergün ve Necati forma giyemedi.

GERETS'E DESTEK

Galatasaraylı taraftarlar, son haftalarda eleştirilen teknik direktör Gerets'e destek verdi. Kapalı tribündeki taraftarlar İngilizce olarak, "Seni seviyoruz Erik Gerets" yazılı pankart açtılar. Taraftarlar, yine eleştirilerin hedefi olan Cihan için de pankart açtı. Maçtan önce futbolcuların birbirlerine sarılarak başarılar dilemesi dikkati çekti.

PSV EINDHOVENLI TARAFTARLAR, ALİ SAMİ YEN STADI'NDA

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Hollanda'nın PSV Eindhoven takımının taraftarları da Konyaspor maçına geldiler. İstanbul'a tur düzenleyen taraftarlar, üzerlerine Galatasaray formaları giyerek karşılaşmayı izledi. Hasan Şaş'ın isminin yazılı olduğu formaları alan taraftarlar, "Formaları aldığımız yerde yalnızca Hasan Şaş'ın forması kaldığı için onu aldık" dediler.

PAF Ligi'ndeki maçta Galatasaray ile Konyaspor 1-1 berabere kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!