Gakgoşlar, Galatasaray maçından umutlu

Güncelleme Tarihi:

Gakgoşlar, Galatasaray maçından umutlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 12:04

Spor Toto Süper Lig'de yarın Galatasaray'ı konuk edecek Elazığspor'da, forvet Deniz Yılmaz ve defans oyuncusu Özgür Özkaya, zorlu maçtan başarılı sonuçla ayrılarak kümede kalma yolunda önemli bir adım atacaklarına inanıyor.

Haberin Devamı

Ligde 31. haftaya 31 puanla 15. sırada giren Elazığspor'da gözler, yarın oynanacak Galatasaray maçına çevrildi. Küme düşme potasının bir basamak üzerinde yer alan Elazığ ekibinde, futbolcular Deniz Yılmaz ve Özgür Özkaya, Galatasaray maçı öncesinde, değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, ligin ikinci yarısına 13 puanla 16. sırada girdiklerini hatırlatarak, ikinci devrenin ilk 7 haftasında topladıkları 14 puanla 14. sıraya kadar yükselmeyi başardıklarını ancak 25. haftada Eskişehirspor ve 26. haftada Gençlerbirliği karşısında deplasmanda aldıkları mağlubiyetlerle bu avantajı kaybettiklerini dile getirdi.

Sezonun bitimine 4 hafta kala, puan tablosunda riskli bir konumda yer aldıklarını belirten Yılmaz, "Takım olarak çok zorlu bir süreçteyiz. İnşallah bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Bunun için de üzerimize düşen sorumluluğunun farkındayız. Kulüp olarak da sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ama her şeye rağmen taraftarımızın yüzünü güldürmek adına sonuna kadar mücadele edip ligde kalmayı başaracağız" diye konuştu. Son 4 haftada zorlu rakiplerle karşılaşacaklarına dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Bunların ilki, Şampiyonlar Ligi iddiası bulunan Galatasaray ki Şampiyonlar Ligi'ni garantilemek için var gücüyle mücadele edecek. Ardından Medical Park Antalyaspor'a konuk olacağız ve onlar da ligde kalabilmek için büyük bir mücadele ortaya koyacak. 33'üncü haftada yine Şampiyonlar Ligi iddiası bulunan Beşiktaş'ı konuk edeceğiz ve son hafta Çaykur Rizespor deplasmanına gideceğiz. Görünen o ki son haftalarda zorlu rakiplerle karşılaşacağız ancak rakiplerimizi yenecek güce sahibiz. Ligde kalacağımızın ilk sinyalini, önümüzdeki Galatasaray maçından alacağımız puanlarla verip, yolumuza devam edeceğiz."

Özgür Özkaya'nın görüşleri

Defans oyuncusu Özgür Özkaya ise Elazığspor camiası olarak ligde kalacaklarına sonuna kadar inandıklarını ve hiçbir şekilde bunun aksini düşünmediklerini söyledi. Kalan haftalarda zorlu bir fikstürün kendilerini beklediğini dile getiren Özkaya, "Bizim için karşımızda hangi takımın olduğu önemli değil, önemli olan Elazığspor gibi yürekten oynamamız ve sahadaki konsantrasyonumuzu oyuna yansıtarak iyi mücadele etmemizdir. Bunu sağlamamız, bizi ligde tutmaya yetecektir" diye konuştu. Ligin ikinci yarısına takım olarak iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Özkaya, iyi mücadele etmelerine rağmen, sezonun ilk yarısındaki başarısız sonuçlar ve şanssızlıklar nedeniyle alt sıralardan fazla uzaklaşamadıklarını dile getirdi.

İç sahada oynadıkları son 8 maçta mağlubiyet yüzü görmediklerini hatırlatan Özkaya, bu seriyi Galatasaray maçıyla devam ettireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Takım olarak içinde bulunduğumuz durumun farkındayız. Galatasaray maçı, bizim için dönüm noktası niteliğinde bir maç. Buradan alacağımız galibiyetle Süper Lig'deki yerimizi inşallah sağlamlaştıracağız. Hem takım olarak hem de taraftar olarak iyi kenetlenip, Galatasaray karşısında bunu gösterebilirsek, bu maçı rahat şekilde alacağımıza ve sonrasında Süper Lig'de kalmayı başaracağımıza inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!