G.Saray: 0 - Bordeaux: 0

Güncelleme Tarihi:

G.Saray: 0 - Bordeaux: 0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2006 23:34

Haberin Devamı

Liverpool, Bordeaux ve PSV Eindhoven'la (C) Grubu'nda yer alan Galatasaray, Fransız rakibine oranla daha üstün oynadı ancak 55 bin taraftarın izlediği karşılaşmadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Maç boyunca basit pas hataları yapan Galatasaray, rakibin etkili ataklar geliştirmesine izin vermedi ancak 90 dakika boyunca aradığı golü bir türlü bulamadı.

12. dakikada Arda'nın pasında, büyük bir hata yapan Jurietti'nin ayağının altından kaçırdığı topa Necati dokunamadı.

24. dakikada Arda'nın ortasında Ümit Karan'ı aşan topa sağdan bindiren Sabri yetişti ancak genç oyuncunun vuruşu çok kötüydü.

37. dakikada Bordeaux tehlikeli geldi. Sağ çağrazdan ceza sahasına giren Chamakh'ın sert şutunda Mondragon başarılıydı.

43. dakikada organize gelişen Galatasaray atağında, Arda'nın ara pasında Hasan'ı düşündü. Ancak hakem Rosetti faul düdüğünü çaldı.

50. dakikada Micoud'nun ceza sahası yayı üzerinden sert vuruşunda, Mondragon'u geçen top az farkla auta gitti. 

65. dakikada Bordeaux savunmasının uzaklaştırmak istediği top İliç'in önünde kaldı. Sırp oyuncu, müsait pozisyonda istediği vuruşu yapamadı.

86. dakikada ceza sahası içinde Necati'nin pasıyla topla buluşan Sabri yine çok kötü vurdu.

89. dakikada Galatasaray mutlak bir golden oldu. Arda'nın güzel pasında Necati kale yerine auta vurdu.

GALATASARAY: 0 - BORDEAUX: 0

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Roberto Rosetti, Angelo Carretta, Marco Ivaldi (İtalya)
Galatasaray: Mondragon, Tomas, Song, Necati, Hasan Şaş (Dk. 76 Cihan Haspolatlı), Iliç (Dk. 76 Mehmet Topal), Inamoto, Ferhat, Sabri, Arda, Ümit (Dk. 60 Hasan Kabze)
Girondins De Bordeaux: Rame, Jurietti, Darcheville, Jemmali, Micoud, Wendel, Faubert, Ducasse, Marange, Planus, Chamakh
Sarı kart: Dk. 25 Ducasse (Girondins De Bordeaux)

NOTLAR

Bordeaux maçında, taraftarlar Atatürk Olimpiyat Stadı'nı tam olarak doldurmadı. 73 bin biletin satıldığı açıklanırken, karşılaşmayı yaklaşık 55 bin taraftar izledi.

İstanbul'daki trafik sıkışıklığının, taraftarlarının stadın bulunduğu İkitelli'ye gelmelerini engellediği, maça karşılaşmadan 2 saat önce aynı anda gelmeye çalışmaları nedeniyle trafiğin tıkandığı öğrenildi. Çok sayıda taraftarın, daha stada ulaşamadan geri döndüğü öğrenilirken, tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı, 30'a yakın Fransız taraftar da izledi.

Galatasaraylı taraftarlar, tribünde İngilizce olarak "Senin gece kabusun geri döndü" pankartı açarken, sarı-kırmızı kartonlarla İngilizce "Hell" (Cehennem) yazdılar ve korku filmi figürü "Fredy"nin resmini açtılar.

Maraton tribünündeki taraftarlar merdiven boşluklarını da doldurunca, stat hoporlörlerinden UEFA'dan bu konuda ceza gelebileceği anonsu yapıldı.

HAKAN ŞÜKÜR KADRODA YOK

Galatasaray'ın son haftalardaki en etkili oyuncusu Hakan Şükür, hasta olduğu gerekçesiyle kadroda yer almadı. Sakat olan Tolga, Orhan, Ergün ve Mehmet Güven de bu karşılaşmada forma giyemedi. Teknik direktör Erik Gerets, deneyimli oyuncular Cihan ve Ayhan ile Denizlispor maçında iyi futboluyla dikkati çeken yeni transfer Mehmet Topal'a ilk 11'de yer vermedi.

Fransız ekibinde ise cezalı olan Rio Antonio Mavuba ile sakat olan Fernando Menegazzo ve Vladamir Smicer maçta oynayamadı.

TİKE'YE ENGEL

Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nin içinde bulunan Tike isimli restoran, yönetimden aldığı izinle Atatürk Olimpiyat Stadı'nın dışında satış noktası açınca, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Stadın demir parmaklarının dışında kalan satış noktasından stadın içine satış yapan Tike çalışanları tepkiyle karşılanırken, bir emniyet yetkilisi, "Bizim kontrol noktasında aldığımız pet şişelerin satışını, stadın içine yapıyorsunuz" diyerek içeriye satışı engelledi.

GS STORE, 9 NOKTADA HİZMET VERDİ

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tüm tribünlerinde 2 adet olmak üzere toplam 8 stand açan Galatasaray Store'un mobil TIR'ı ise güney açık tribünü önünde taraftarlara ürün satışını gerçekleştirdi.

İETT'DEN ÖZEL SEFER

İETT, Galatasaray Kulübü'nün isteği doğrultusunda Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça gelecek taraftarlar için özel otobüs seferleri düzenledi. Avrupa yakasından özel seferler, saat 16.00'da başlayıp 20.30'a dek sürerken, otobüsler aynı biçimde taraftarları geriye götürecek. Dönüşte ise Anadolu yakasına da yapılacak seferler, stattan son taraftar ayrılıncaya dek sürecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşma için sıkı güvenlik önlemleri alınırken, bileti olmayan taraftarlar stat çevresine yaklaştırılmadı. Taraftarlar, 2 aşamalı olarak aranarak içeri alınırlarken, yabancı maddeler sokulmasına izin verilmedi.

JAPON MEDYASINDAN BÜYÜK İLGİ

Karşılaşmayı Fransız medyasının yanı sıra çok sayıda Japon basın mensubu da izledi. Inamoto'nun Galatasaray'a transferinin ardından maça büyük ilgi gösteren Japon medya mensupları, gazetecilerin Japon futbolcuyla ilgili değerlendirmelerini öğrenmeye çalıştılar.

Öta yandan, Galatasaray Kulübü, daha önce kazandığı kupaları VIP tribünü salonunda sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!