Futbol terörü Adana'da

Güncelleme Tarihi:

Futbol terörü Adanada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 00:00

Mersin İdmanyurdu’nun, Adanaspor’la oynadığı maçı izlemek için Adana’ya gelen Mersinli taraftarlar, maç bitiminde terör estirdi.

Haberin Devamı

MAÇ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI -Galeri

Adanaspor’un 3-2 kazandığı maçın ardından stat içinde koltukları kıran taraftarlar, bunları sahaya fırlattı. Taşkınlıklarını sürdüren Mersinli taraftarlara müdahale eden güvenlik güçleri, biber gazı kullandı.

Geniş önlem alan polis, stat içinde olay çıkmasını engelledi. Maç bitmeden tribünden çıkartılan Mersin taraftarları, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslere bindirilip, şehir dışına götürülürken cadde üzerinde bulunan Adanaspor bayrağı asılı işyeri ve evleri de taş yağmuruna tuttu. Bindikleri otobüslerin camlarını kırmaya devam taraftarlar, tren istasyonu yerine otoyola çıkarıldı.

Yol boyunca çevreyi taşlamaya devam eden taraftarlar, aralarında polis araçlarının da bulunduğu bir çok otomobilin camını kırıp zarar verdi. Bir kısmı gara giden Mersinli taraftarların bindiği tren, ray boyunca güvenlik sağlanmadan hareket etmedi. Hemzemin geçitlerde güvenlik sağlandıktan sonra tren hareket ederek taraftarları Mersin’e götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!