Fransız teknik adamlar 2000 yılının en iyileri

Güncelleme Tarihi:

Fransız teknik adamlar 2000 yılının en iyileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa, Asya ve Afrika’daki başarılarıyla Fransız teknik adamlar futbol dünyasında 2000 yılına damgalarını vurdular.

Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanan Fransa Milli Takımı’nın teknik direktörü Roger Lemerre, Kamerun ile Afrika Uluslar Kupası’nı kazanan Pierre Lechantre ve Japonya ile Asya Uluslar Kupası’nı kazanan Philippe Troussier, kıtalara futbolda damgalarını vuran Fransız teknik adamlar oldular.

Fransız teknik adamlar, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) bu sezonki "En İyi Milli Takım Teknik Direktörü" değerlendirmesine girerken, 90 ülkede yapılan oylamayla belirlenen 6 milli takım teknik direktörü de en iyiler arasında yer aldı.

Oylamada, Arjantin Teknik Direktörü Marcelo Bielsa, Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Jozef Chovanec, Portekiz Teknik Direktörü Humberto Manuel Jesus, Fransa Teknik Direktörü Roger Lemerre, Kamerun’un Olimpiyat Şampiyonu takımının çalıştırcısı Jean Paul Okono ve İtalya’nın teknik direktörü Dino Zoff, en iyiler seçildiler.

"En İyi Milli Takım Teknik Direktörü" değerlendirmesinde ilk 3 sırayı alacak isimlere, 8 Ocak Pazartesi günü Almanya’nın Rotenburg kentinde düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!