Fransız kozmetik devi MATIS Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Fransız kozmetik devi MATIS Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü Fransız kozmetik devi MATIS, Türkiye pazarına giriyor. Pelin Kozmetik tarafından Türkiye'ye getirilen Matis, yalnızca bayiliği verilen güzellik salonlarında satılacak. MATIS'in 153 çeşitten oluşan ürün yelpazesi, 15 milyon ile 70 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

MATIS'in Türkiye Pazarlama Müdürü Erzen İntipe, ‘‘Güzellik salonları için tedavi teknikleri ve bunların servisini sağlayan kozmetik ürün geliştiren MATIS, kadınların güzellikleriyle ilgili endişelerini yok ediyor’’ dedi. İntipe, 1986 yılında kurulan MATIS'in yeni fikirlere öncülüğü sayesinde alanında 10 yıldır liderliğini koruduğunu, MATIS ürünlerinin özellikle hastalıklı ciltlerin tedavisinde iddialı uzman kadrosu olduğunu söyledi.

Türkiye'ye ilk etapta tanıtım amacıyla 5 bayinin ihtiyacını karşılayacak 3 bin adet ürünün geleceğini belirten İntipe, şöyle devam etti:

‘‘MATIS'i Türkiye'ye sokarken profesyonelikten taviz vermeyeceğimizi söyledik. Bu yüzden ürünleri sadece MATIS salonlarıyla piyasaya sunacağız. Çünkü MATIS'in uygulanmasında ve satılmasında sunuş eksikliğinin olmaması gerekiyor. Ürünü satmak adına tüketicinin ihtayacını karşılamayan ürün vermek büyük sorunlara yol açabilir. Bu yüzden parfümerilere ürünlerimizi vermeyeceğiz.’’

İntipe, tamamen MATIS ürünleri ile tedavi yapan ve satan salonlar kurarak sağlıklı bir hizmet sunmak istediklerini belirterek, ‘‘2000 yılında 10 adet salon için bayilik vermeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 6 milyar liraya bayiliklerimizi alanlar bu fiyat içinde ürünlerin yanısıra eğitim ve özel standları da sağlayacağız’’ dedi. Ürün yelpazesinin fazla olması nedeniyle iki yıldır Sağlık Bakanlığı tarafından incelendiğini belirten İntipe, şunları söyledi:

‘‘Bakanlık her ürünü ayrı ayrı test edip inceledi. Ürünlerin tedaviye yönelik olması nedeniyle de güzellik salonlarının diploma sahibi olmasını istedi. Türkiye'de ciddi anlamda eleman bulmak zor. Bunun için kendi adımıza açılan salonlarda yapacağımız tedavi ve satışta çalışacak elemanlara özel eğitim verceğiz. Bu eğitim için ilk etapta bir grubla Fransa'ya giderek detaylı MATIS eğitimi alacağız.’’

50ÜLKEDE SATILIYOR

Japonya, Amerika, Kore, Çin gibi korumacılığıyla tanınan ülkeler de dahil dünya genelinde 50 ülkede pazarlanan Fransız MATIS cirosunun yüzde 65'ini yurtdışı pazarlardan sağlıyor. Fransa'da alanında pazar lideri olan MATIS, İtalya, İsviçre ve Kanada'da da en çok satan ürün olma özelliğini gösteriyor.

MATIS'in Türkiye Distirübütörlüğünü yapan Pelin Kozmetik Şirketi ise 1990 yılından bu yana kozmetik sektöründe. Yıllık cirosu 1 milyon doları bulan şirket MATIS dışında, Fransız Christian Breton, İngiliz Montagne Jeunesse ve Fade Out, İtalyan Cliven ve İsrail'li Gade gibi dünyaca ürünlerinde Türkiye'de satışını yapıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!