FRANSA

Güncelleme Tarihi:

FRANSA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 17:22

Dünya Kupası'nın en önemli figürleri arasında yer alan Fransa, 1982 ve 1986'da düzenlenen turnuvalarda Michel Platini, Alain Giresse, Jean Tigana gibi efsane oyuncularına rağmen yarı finali geçemedi.

Haberin Devamı

1998'de evsahibi oldukları Dünya Kupası'nda ise Fransa'nın çıkışı başladı. Zinedine Zidane, Laurent Blanc ve Didier Deschamps gibi yıldızlarla finalde Brezilya'yı yenen Fransa, 2006 Dünya Kupası'nda ise İtalya'ya finalde penaltılarda kaybetmişti. Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katılan Fransa Milli Takımı, çıktığı 54 karşılaşmada 25 galibiyet, 11 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. Bu maçlarda 96 gol atıp, kalesinde 68 gol gören Fransa, son olarak 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen şampiyonada ise grup aşamasını geçemedi. Daha önceki turnuvalarda Just Fontaine, Michel Platini, Zinedine Zidane gibi yıldız oyuncularla mücadele eden Fransa, 2014 Brezilya'da genç ve yetenekli oyuncularına güveniyor.

Rio'ya doğru

Grubunda Ekvador, İsviçre ve Honduras ile ilk ikiye kalmak için mücadele edecek Fransa, 16 yıl aranın ardından ikinci kez kupaya ulaşmanın hesabını yapıyor. Avrupa elemelerinde son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya ile aynı grupta yer alan Fransa, zorlu rakibiyle deplasmanda berabere kalarak puan çıkarmasına karşın, evinde oynadığı maçı 1-0 kaybetti. Gruptaki diğer rakipleri Finlandiya, Gürcistan ve Belarus karşısında zorlanmayan Fransa, 17 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na katılmak için Ukrayna ile play-off maçlarına çıktı. İlk maçta Fransa, Ukrayna'ya 2-0 kaybederek Dünya Kupası'na katılma şansını zora soksa da ikinci maçta alınan 3-0'lık spekülasyonlara yol açan tarihi galibiyet, Brezilya için yeterli oldu.

Haberin Devamı

Franck Ribery'nin sırtındaki sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılması, Fransa'da büyük şok yarattı. Ribery'nin yerine kadroya dahil edilen Remy Cabella'nın maçlarda göstereceği performans, Fransa için oldukça önemli olacak. Takımın diğer önemli forvet oyuncuları Karim Benzema ve Olivier Giroud ise gol yollarında etkili olmaya çalışacak. Fransa teknik direktörü Didier Deschamps'ın en güvendiği diğer isimler Mamadou Sakho, Raphael Varane ve Paul Pogba olacak.

Kaleciler: Hugo Lloris (Tottenham), Stephane Ruffier (Saint Etienne), Mickael Landreau (Bastia)

Haberin Devamı

Savunma: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid)

Orta saha: Yohan Cabaye (Paris Saint Germain), Clement Grenier (Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Marsilya)

Forvet: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Remy (Newcastle United), Franck Ribery (Bayern Münih)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!