Frankfurt Maratonu pazar günü koşulacak

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Maratonu pazar günü koşulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 11:17

Almanya’nın en eski maratonlarından Frankfurt Maratonu, pazar günü koşulacak. 35’inci kez düzenlenen uluslararası yarışmaya, 752’si çeşitli ülkelerden profesyonel atlet,15 bini aşkın sporcu katılacak.

Haberin Devamı

MARATON nedeniyle pazar günü saat 07.00 ile 16.30 arasında Frankfurt’un kent içi trafiği büyük ölçüde araçlara kapatılacak. Koşunun güvenliğini sağlamak ve kent trafiğini düzenlemek için önceki yıllara oranla daha fazla polis görevlendirilecek.

Maratoncular arasında 42 kilometreyi daha önce 2 saat 10 dakikanın altında koşmuş olan erkek atletler son iki yılın Paris Maratonu birincileri Kenyalı Mark Korir ve Cybrian Kotot, Etiyopyalı Tadesse Tola ve Birhanau Achamie, Norveçli Weldu Gebretsadik, kadınlarda da en iyi dereceleri 2 saat 30 dakikanın altında olan atletler Etiyopyalı Mamitu Daska, Dinknesh Tefera, Asefa Kebede ve Kumeshi Deressa, Alman Fate Tola, Kenyalı Sarah Chebet ve Perulu Glady Tejeda yer alacak.
Frankfurt Maratonu’nda geçen yıl Etiyopyalı atlerler Sisay Lemma (erkekler - 2 saat 6 dakika 26 saniye) ve Glume Gala (kadınlar - 2 saat 23 dakika 12 saniye) birinci olmuşlardı. İlk kez 1981’de koşulan Frankfurt Maratonu’nda şimdiye kadarki en iyi dereceyi erkeklerde Kenyalı atlet Wilson Kimpsang 2011 yılında 2 saat 3 dakika 42 saniyeyle, kadınlarda da Etiyopyalı atlet Meselech Melkamu 2012 yılında 2 saat 21 dakik 1 saniyeyle yapmıştı.

Haberin Devamı

DOSTLUK ÇEMBERİ’NE HÜRRİYET SPONSOR

42 kilometrelik Frankfurt Maratonu’na 195 metrelik mesafeyi dört kişilik takımlar halinde katılmak da mümkün. Maraton programında, 12.9, 6.1, 9.5 ve 13.5 kilometrelik etaplar halinde gerçekleştirilen takım koşusunun yanı sıra, 8-16 yaş grubunun katıldığı 4.2 kilometrelik ‘mini maraton’ ve daha küçüklerin katıldığı ‘Struwwelpeter Koşusu’ da yer alıyor. Frankfurt Maratonu’na katılan takımlar arasında yer alan Frankfurt Dostluk Çemberi’nin sponsorluğunu Avrupa Hürriyet üstlendi.

BAKMADAN GEÇME!