Formula 1'de sezon başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Formula 1de sezon başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 15:50

Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1’in startı Avustralya Grand Prix’siyle veriliyor.

Haberin Devamı

21 Grand Prix boyunca heyecana sahne olacak 2016 sezonu, bugüne kadar ki en ciddi değişikliklerin yapıldığı yeni lastik kurallarıyla öne çıkıyor.

Motorsporları tutkunlarını, takımların daha fazla seçeneğe sahip olacağı, bu sayede de daha fazla varyasyon ve yarış başına en az iki pit stop yapabilecekleri heyecanlı bir sezon bekliyor.

Motorsporları dünyasının en önemli organizasyonlarından Formula 1, Avustralya Grand Prix’siyle start alıyor.

Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi Pirelli, 2016 sezonunun bugüne kadar yapılan en köklü değişikliklerle oluşan yeni lastik kurallarına sahip olduğunu hatırlatarak, Formula 1 tutkunlarının heyecanlı bir sezon yaşayacaklarını belirtiyor.

Lastik regülasyonlarında 2015’e göre yapılan geniş kapsamlı değişikliklerle ilgili bilgi veren Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery, “Yapılan değişikliklerle, strateji seçeneklerinin de büyük ölçüde artmasını, sadece her takım için değil her sürücü için de daha çok olasılığın ortaya çıkmasını bekliyoruz. Aslında, Albert Park için taktik kararlar, geçtiğimiz yıl, her takım lastiklerini seçtikçe verilmeye başlandı. Ancak kısa bir süre önce, bir poker oyununda olduğu gibi, herkes elini oyunun sonunda göstermek zorunda kaldı. Melbourne’da Pazar öğleden sonra kimin doğru seçimleri yaptığını göreceğiz” dedi.

Formula 1de sezon başlıyor

EN ÇOK SOL ARKA LASTİK KULLANILIYOR
2016 sezonunun ilk Grand Prix’si, Avustralya’daki Albert Park’ta. Uzmanlara göre, haftasonunun başında özellikle ‘yeşil’ ve kirli bir zemine sahip olacak pistte, tamamen hızlanma ve frenleme üzerine bir mücadele yaşanacağını belirtiyor. Pistte çok sayıda keskin viraj olması nedeniyle, mekanik tutuş ve yüksek baskı kuvveti de önem kazanıyor. Pistin ünlü Clark ve Waite tribünleri arasındaki uzun sola dönüşü gibi, sağa doğru olan 8 no’lu virajı da son derece hızlı. Yarış boyunca en çok sol arka lastiğin kullanıldığını belirten Pirelli mühendisleri, pilotların ve takımların da bu lastiğe dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor. Hava şartlarının geçmişte olduğu gibi tam olarak tahmin edilemediği Albert Park’ta, asfaltın oldukça yumuşak olması sebebiyle lastiklerde aşınma ve yıpranma nispeten daha az oluyor.

Haberin Devamı

ÜÇ LASTİK HAMURU AÇIKLANDI
Pirelli, Avustralya Grand Prix’si için seçilen üç lastik hamurunu açıkladı. Beyaz Orta, ürün gamındaki çok yönlülük açısından en iyi lastiklerden biri olan düşük kullanım aralığına sahip bir hamur; Sarı Yumuşak, performans vurgulu geniş çalışma aralığına sahip bir hamur ve Kırmızı Süper Yumuşak, hızlı ama toplam ömrü kısıtlı, çalışma aralığı düşük bir hamur.

GEÇEN YIL NE OLDU?

Geçen yıl sezonun ilk yarışında Hamilton, yumuşak lastiklerle başlayıp, 25’inci turda orta lastiklerle değiştirerek zafere ulaşmıştı. Aynı yarışta Hulkenberg, yumuşak lastikle başlamış, 21’inci turda orta lastikle değiştirmiş ve 44’üncü turdaki ikinci pit stopta tekrar yumuşak lastiğe geçerek en iyi alternatif stratejiyi uygulayarak yarışı 7’inci sırada tamamlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!